Реклама / Ads
16| 4716 |26.04.2010 НОВИНИ

В. Сидеров: Трактора играе сериозен театър; от килията има трибуна по много медии

.
Волен Сидеров
Предприех политика да не притискам премиера по темата за Турция в ЕС заради другите проблеми от спешен характер, но този на въпрос пак му идва времето, каза Сидеров, според когото това е стратегическа тема, редом с новините на турски език.
 

Членове на ръководството на ДПС, вкл. Касим Дал имат участие в процеса на ислямизация на Родопите, който тече в най-ново време, обяви по БТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Много се радвам, че ВМРО се е сетило за темата "Не на Турция в ЕС" и прави подписка, добави той и напомни, че когато "Атака" са били още от 2005 г. против членството на Турция в Евросъюза, никой друг не ги е подкрепял. Аз предприех политика да не притискам премиера по тази тема заради другите проблеми от спешен характер, но този въпрос стои и пак му идва времето, продължи Сидеров, според когото това е стратегическа тема, редом с новините на турски език.

Запознах се от медиите с писмото на Алексей Петров до мен, там се запозна сериозен театър, каза Сидеров и добави, че пред комисията Петров не е предоставял класифицирана информация. Ако искаше да разкрие нещо, имаше прекрасна възможност да го направи, вкл. и от килията, откъдето има трибуна по много медии. Той се опитва да се представя като репресиран политически човек, каза председателят на Комисията и попита елиминирала ли е ДАНС неудобни хора по времето, когато той е бил кадрови офицер в службите. Тук възниквал въпросът по какви критерии са назначавани такива хора?, попита той. вярно ли е, че хора като Самоковеца са имали служебни карти?, продължи Сидеров. Това не е репресирано лице, той не е политик или политически идеолог, добави той.

Ако има основания, главният прокурор може да поиска имунитета на Я. Янев
. Имало подозрения за купуване на гласове и търговия с влияние. Ако има воля, това може да се разкрие, настоя лидерът на "Атака".

Не е ставало дума за общо явяване на избори с ГЕРБ
, не е имало такава идея, обясни Сидеров. Най-важната задача била да се работи за местните избори, а на някои места щяло да се търси общи действия с партньори там, където би имало опасност вотът да се разпилее или да се върнат БСП и ДПС.

Дали "Атака" ще има кандидат за президент, все още не било ясно. Всеки бяга от президентската тема, притаява се, добави Сидеров и каза, че е за избори 2 в 1. Сега пак щял да предложи общ кандидат. сега не виждаме кандидат на БСП. Сериозни последици в изпълнителната власт би имало, ако Б. Борисов се кандидатира за президент. Чисто партиен кандидат на "Атака" също не бил изключен, обясни той, но добави, че темата още не била разисквана.

По темата, че се готвела нова пропрезидентска партия на Първанов и Н. Гигов бил основна фигура, която е на първа страница на в. "Атака", Сидеров каза, че президентът бил в активна възраст за реализация като политик и било логично да се търсят олигарси за участие в такава партия върху руините на БСП. Той обаче попита няма ли тези олигарси да се окажат също част от Октопода.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6201 |22.04.2010 Човек на Трактора в пещерата на Али Баба . 13| 4815 |15.04.2010 Мургина разследвана заради данъчна ревизия на Трактора? . 10| 4558 |15.04.2010 В. Сидеров: Трактора не е казал нищо важно в парламента, сега играе театър . 17| 8162 |13.04.2010 Трактора остава в ареста, адвокатът му го определи като цаца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads