Реклама / Ads
26| 5876 |11.06.2012 НОВИНИ

Сидеров: Взривовете край „Петолъчката” прикриват доставки за екстремистите в Сирия

.
Волен Сидеров
Въоръжаваме ислямистите в Сирия. До този извод е стигнал лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Пред журналисти той обави, че е възможно взривовете на боеприпаси в складовете на „Берета трейгинг" край "Петолъчката" да са умишлени и да прикриват именно оръжейни доставки за екстремистите в Сирия.
 
Според него не било съвпадение скорошното посещение на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс в София и е възможно българските власти вече да са договорили участието на страната във военна мисия в Иран.

Сидеров припомни, че малко след взривовете в Челопечене през 2008 г., по време на сраженията между Грузия и Русия, са открити български боеприпаси, подобни на взривените край София. Тогава стана скандал, защото Москва поиска обяснение от правителството на Станишев, как наше оръжие и боеприпаси се оказаха в грузинската армия. Според Сидеров серията от аварии във военните складове у нас могат да прикриват черна търговия с оръжие, насочена към зони с военни конфликти по света.

Като доказателство за тезата си националистът посочи и неадекватното поведение от страна на правителството. Лидерът на „Атака” потвърди, че ще поиска подробен отчет за утилизацията на българските боеприпаси.

Именно за това "Атака" настоява да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност при президента и да бъде създадена анкетна комисия към Народно събрание, която да разследва случая при „Петолъчката" край Сливен.

От „Атака" ще внесат и проектозакон, с който се регламентира обезвреждането на ненужни и негодни боеприпаси и оръжия. Според предложението на националистите всички досегашни договорни отношения с частни предприятия или юридически лица, трябва да бъдат прекратени незабавно, а всички материали, подлежащи на утилизиране, да бъдат върнати в складове и поделения на Военното министерство. Безопасността на населението и гражданските обекти в близост до местата за обезвреждане са от първостепенна важност за държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5948 |10.06.2012 Вампирясваме...откриха нов вампир, този път край В. Търново . 41| 6493 |08.06.2012 Борисов към Игнатов: Ако станеш уязвим, и аз покрай теб! . 26| 6838 |08.06.2012 Б. Димитров сънувал Богородица преди взривовете в Челопечене . 20| 7062 |07.06.2012 Разпитват работници за взривовете, няма отровни газове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads