Реклама / Ads
1| 4673 |20.06.2018 НОВИНИ

В сигнал до прокуратурата: Шефката на „Медицински одит” се е разбрала със здравния министър да няма проблеми

.
Златица Петрова
Шефката на Изпълнителна агенция „Медицински одит” проф. Златица Петрова се е разбрала със здравния министър Кирил Ананиев и няма да има проблеми с оставането си на поста. Това се казва в остър сигнал до спецпрокуратурата, научи Фрог от разследващите.
 

Припомняме ви, че след поредица от разследвания за безобразията във въпросното ведомство, прокуратурата започна разследване на 11 прикрити смъртни случая.


В писмото до държавното обвинение се посочва, че Петрова не е отстранена така, както обеща Ананиев, а е излязла в тримесечен отпуск. Нещо повече-през последните дни тя стои на работното си място. Лично е посочила Любомир Чипилски да я замества.

 

„Златица  Петрова ежедневно присъства на територията на сградата на ИА”Медицински одит”. На служителите се обяснява, че тя няма да има проблеми, разбрала се е с министъра, да си работят всички спокойно и че  при всички случаи предстои нейното завръщане”, пише в сигнала, който е заведен под №972/18.

 

Авторът на писмото отбелязва: С настоящото изразявам опасенията си, че предстоящите следствени действия по изясняване случая на Златица Петрова, изпълнителен директор на ИА”Медицински одит”, ще бъдат във висша степен затруднени или осуетени. И още: „Съмнявам се, че с така разписания си отпуск Златица Петрова привидно сама се отстранява от служба с цел да не бъде приложена от съда истинската мярка “отстраняване” по реда на НК. Запазвайки влиянието си в службата и определяйки лично заместника си Златица Петрова прави скандални медийни изяви. Всичко това ще повлияе негативно на хода на разследването”.

 

Източници на Фрог разкриха, че по време на проверката на ВАП в „Медицински одит”, прокурорите умишлено или не били съботирани, тъй като от агенцията им предоставяли само частична информация по отделните случаи. Още тогава на тях им "светнала лампата", че има нещо гнило.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4371 |19.06.2018 Прокуратурата: Обвинението на кмета на Войнягово е за укриване на незаконен добив . 0| 4559 |18.06.2018 Д-р Таня Андреева: Недопустимо е да има сигнал в МО, който да бъде взет за маловажен . 2| 4377 |18.06.2018 Съдът оправда Илко Семерджиев за заплахите му към шефката на ИАЛ . 0| 4191 |12.06.2018 Евакуират хора заради сигнал за бомба в Софийския районен съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads