Реклама / Ads
7| 4549 |19.06.2008 НОВИНИ

"Силен лидер" привидя Буш у Станишев

.
Българският премиер хвърлил вината върху 90-те години за раждането на корупцията и на политиците от онова време, които довели до днешното състояние на държавата.
 

 

Аплодисменти за себе си и за правителство в борбата с корупцията получи българският премиер Сергей Станишев от президента на САЩ Джордж Буш по време на срещата между двамата. Това изявление на практика идва след критиките от страна на ЕС за корупцията страната и ширещата се престъпност.

Разговорът в Овалния кабинет на Белия дом, продължил 40 минути. Джордж Буш Американският президент попитал какви допълнителни усилия възнамерява да предприеме "Мистър Клийн" в борбата с организираната престъпност и корупцията, а Станишев отговорил, че тази борба ще се води системно и усилията няма да се пестят. Той хвърлил вината върху периода от 90-те години за раждането на корупцията и на политиците от онова време, които тогава направили политически грешки, довели до днешното състояние на държавата. Българският премиер обещал нови законодателни инициативи като Закона за конфликт на интересите, разширяване на капацитета на МВР, подкрепа от страна на ДАНС.

Буш и Станишев обсъждали и енергетиката, необходимостта да се достави повече енергия на пазара, на който понастоящем търсенето превишава предлагането. Джордж Буш благодарил на Станишев за ролята, която играе България в Западните Балкани и го похвалил като силен лидер, конструктивна сила за стабилност и конструктивна сила за надежда.

Двамата лидери обсъдили и въпроса с визите, а подписаното междинно споразумение Буш обявил за голям пробив, постигнат благодарение на усилията на българския премиер.

Днес Станишев пътува от Вашингтон за Брюксел, където ще участва в заключителния за Словенското председателство на ЕС. На форума ще се дискутират финансовата криза и икономическият растеж в Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4926 |18.06.2008 След прием на покрив Станишев обяви кои са му "очите" . 13| 5037 |16.06.2008 Б. Борисов: Благодарение на президента, Станишев скандира "Да живее НАТО" . 10| 5003 |14.06.2008 Сергей Станишев в САЩ: училищно тържество, лекция и среща с Буш . 3| 7588 |13.06.2008 Станишев уволни зам.-министър, близък на Шулева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads