Реклама / Ads
48| 4961 |23.03.2013 НОВИНИ

Симеон Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ

.
Симеон Дянков няма да участва в изборните листи на ГЕРБ. Това заяви в „Седмицата” на Дарик бившият вътрешен министър в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Седмицата” на Дарик. До момента Дянков не е получил нито една номинация при обсъждането на бъдещите листи, поясни Цветанов и допълни, че има и още имена, но не пожела да бъде конкретен.
 

„В националния предизборен щаб текат обсъждания с всички областни и общински структури и когато бъдем готови с цялостен доклад, той ще бъде представен на Изпълнителната комисия. От досегашните министри около 40-45% ще участват в изборите, защото те участват и в много от номинациите, които са направени”, каза той.

Цветанов поясни, че не са водени разговори с участници в протестите да бъдат включени в листите на партията за предстоящите избори. „Не сме водили разговори с протестиращи, но в някой от областите има номинации, които са направени за т.нар. граждански сектор, извън структурите на партия ГЕРБ. Това са хора, които  винаги са били с активна гражданска позиция, но не са били участници в протестите, които наблюдавахме през последните дни”, обясни бившият министър.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ никога няма да се коалира с БСП. „Досега ГЕРБ винаги се явява самостоятелно на избори. Всеки един гражданин, който се възползва от конституционното си право, може да даде оценка и да даде кредит на доверие за управление на една политическа формация и евентуалните бъдещи конфигурации на политическите формации, които могат да съставят пълно мнозинство, за да управляват”, заяви той.

„2009 г. българските граждани дадоха подкрепа за правителството на ГЕРБ в тежка финансова и икономическа криза ние поехме отговорност и съставихме правителство на малцинството. Защото знаехме, че щом имаме 117 депутати от общо 240, всякакво коалиционно правителство към 2009-а щеше да бъде предателство към доверието на българските избиратели”, припомни Цветанов и поясни: „2013 г. ние отново участваме самостоятелно за предстоящия вот. Българските граждани са тези, които биха могли да очертаят дали би могло да има коалиционно правителство или да има еднопартийно правителство, което да носи цялата политическа отговорност”, обясни още той.

Пред Дарик Цветан Цветанов заяви, че има грешки в управлението на страната, за които трябва да се извинят. „Грешката, около която всички сме се консолидирали, е, че трябваше да се направи един по-добър баланс между доходите и всичко, което се беше устремило правителството да прави в тези тежки финансово години”, каза той. „В тежката финансова икономическа криза дисциплината, която трябваше да има България, ние заложихме на един изключително рестриктивен дефицит”, призна още той.

Цветанов коментира и актуалния в последните дни скандал в „Информационно обслужване” и оставката на проф. Михаил Константинов като директор на службата. „В България едни безспорни личности, които са се доказали през всички години на провеждане на избори, и всеки е искал да чуе тяхното експертно мнение, видяхте как всички се обърнаха срещу един професионалист. Но никой не се върна 2009 г. да види каква беше конфигурацията в „Информационно обслужване” с Азер Меликов, който беше личният избор на Сергей Станишев, но никой тогава не коментира”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5041 |22.03.2013 Райков: Няма да извиваме ръцете на бизнеса, солидарност означава друго . 42| 5632 |21.03.2013 Д. Костадинова: Дянковият бюджет може да бъде изпълнен в първоначалния си вид . 66| 5352 |21.03.2013 Никой не иска Дянков за депутат . 16| 6498 |21.03.2013 Брендо: Кой отвлече дъщеря ми? Нямам врагове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads