Реклама / Ads
51| 9168 |27.05.2016 НОВИНИ

Симеон Сакскобургготски: Късно ми е за президент

.
Симеон Кобургготски
Ако можеше Господ да ми намали с петнадесетина години възрастта, може би щях да се замисля за политиката. Но не забравейте възрастта ми.Това каза в интервю за bTV Симеон Сакскобургготски, бивш министър председател и цар.
 
Симеон Втори пое тежката задача като премиер, което бе тежко предизвикателство. В момента не виждам специален интерес към другата функция. Учили са ме да обединявам, но не на деля и си правя личните комбинации и интриги, така Симеон Кобургготски отговори на въпрос, дали ще се кандидатира за президент.

Не бива само да се бичуваме. Опасности има за всяка една страна.В Бъгария малко драматизираме, сякаш имаме врагове навсякъде. Драматизира се и кризата с бежанците. Никоя страна не беше подготвена за тях, каза Симеон II.

Едно от тежките моменти като премиер бе, като ми се обади вицепрезидентът Чейни и каза, че започват война в Ирак.Попитах го, дали знаят какво правят. Трагедия беше като посрещнахме шестта ковчега на военнослужещи от Ирак, спомни си бившият премиер.

Спекулации може да има за всеки кандидат.За Бокова трябваше да погледнем позитивното в нейна полза. Това е един шанс на 500 години. Заставам зад нея, коментира кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН Симеон Кобургготски. Според него кандидатът трябва да бъде от Източна Европа и то жена. Той отбеляза двата мандата на Бокова като лидер на ЮНЕСКО и знанието на езици.

С ЕС е хубаво, но защо против Русия, перефразира една друга фраза Симеон II.

Царят похвали Бойко Борисов като охранител.Според него той не е бил бодигард, а човек, който е организирал охраната.
Симеон Кобургготски каза, че сега се вижда много рядко с премиера Борисов.

Не сме се радвали достатъчно години на демокрация. Не може да се наложи с тояга, отбеля той.

Кажете ми в коя страна се дава нещо и си го взема после. Тия имоти ако не бяха наши, държавата нямаше да ги конфискува. Не виждам злодей, които да ме подвеждат. Реституцията бе за всички, не за мен само. Той определи отношенията към него за имотите като политическа конюнктура, което той обясни, че не се е поддавал на комбинации като премиер. Аз съм живял 35 г. без тези имоти. Не би следвало да се пазари човек за нещо, което е определено. Ние дарихме 90 хектара от парка. Но което не е право и чиста кампания е това да се изопочава нещо, като мораториума за горите. Нямало е сеч и снимки на трупи, които уж Симеон изсякъл, обясни царят.

Повече доброта вместо озлобление пожела той на българите. И повече самочувствие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5584 |20.05.2016 Първан Симеонов: Радан и Борисов не искат Плевнелиев за президент . 1| 4926 |16.05.2016 Бедствено положени в Симеоновград заради пороен дъжд и градушка . 12| 4380 |11.05.2016 Симеонов: Напускаме коалицията, ако мине президентското вето . 9| 4370 |10.05.2016 Манолова: Българите зад граница са работодатели на В. Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads