Реклама / Ads
10| 5263 |21.12.2007 НОВИНИ

Симеон Сакскобургготски: НДСВ е кауза за по-добър живот на българите

.
„Нужна ни е стабилност, за да може повече хора да почувстват ефекта от членството в ЕС”, заявява лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски в специално обръщение към членовете и симпатизантите на партията.
 

И още: „2008-ма ще бъде годината на инициативните хора и активното използване на европейските фондове”. Той подчертава и необходимостта от прозрачност на процедурите, за да може тези немалко средства наистина да бъдат оползотворени компетентно и то за нуждите на обществото.
В обръщението си Сакскобургготски посочва, че през първата година на членството на България в ЕС държавата ни във всички сфери работеше нормално и негативните прогнози от края на 2006 г. не се сбъднаха. „НДСВ влезе в управляващата тройна коалиция в името на присъединяването на България към ЕС, а и за да предотвратим евентуалното му отлагане. Сега ни е нужна стабилност, за да може повече хора да почувстват ефекта от членството в ежедневието си. НДСВ ще продължава да бъде гарант за тази стабилност, за изпълнението на поетите за мандата ангажименти към българските граждани и към ЕС", изтъква още лидерът на жълтата формация.
Той се спира и на проблемите вътре в НДСВ като признава, че изминалата година не е била лека за движението. „Вие знаете, че моето желание и убеждение е, че

img_8693.jpg  снимки Вяра Йовева

трябва да се промени стилът на партийния живот. Точно опитът ми да „отворя" партията към нейните членове и симпатизанти и към проблемите на гражданите предизвика сериозни вътрешни противоречия, резултатът от които е известен. Въпреки това реформата в партията ще продължи в посока засилване работата в полза на хората. Това беше и първоначалната идея при създаване на НДСВ като широко обществено движение. НДСВ е кауза за по-висок стандарт на живот на българските граждани, за защита на тяхната сигурност и права. Участието ни във властта е подчинено именно на тези цели", категоричен е Симеон Сакскобургготски.
Според него новата цел пред НДСВ е подготовка на структурите за участие в следващите парламентарни избори. До тогава формацията ще работи, за да докаже на своите избиратели, че в либералното пространство тя е една от силните партии - представител на успяващите с труд и инициативност български граждани. „Нашата цел е НДСВ да продължи да олицетворява европейския модел на поведение - модел на диалог, умереност, приемане на аргументи - без политиканстване и популизъм", подчертава още в обръщението си лидерът на НДСВ.
Като основна задача за 2008 г. пред цялото общество Симеон Сакскобургготски определя повишаване качеството на живот на всеки гражданин. „Това включва палитра от политики в различни сфери, по-важните от които са здравето на всеки човек, сигурността, възможност за работа, добро образование за децата. Постигането на тези цели е и един от начините да се засили тенденцията за връщане на т.нар. трудови емигранти обратно в Родината. Обществото ни трябва да създава още по-добри условия за предприемчивите, защото те са моторът на развитието", казва Симеон Сакскобургготски.
В навечерието на Рождество Христово той напомня да не забравяме семейните ценности и традиционните добродетели, с които нашият народ се гордее. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4713 |18.12.2007 Симеон стяга партийните редици, поръча на актива да привлича млади хора . 3| 4923 |11.12.2007 Симеон призова депутатите си да не се карат с бившите си колеги . 2| 6103 |29.06.2007 Симеон получи орден „Стара планина”, хвали коалицията, нападките за имотите му били фантазии . 3| 9281 |16.06.2007 Симеон Сакскобургготски празнува 70-годишен юбилей с цялата си фамилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads