Реклама / Ads
21| 5978 |22.08.2015 НОВИНИ

Симеонов: България навсякъде граничи със себе си

.
Валери Симеонов
България не е етнически обединена днес, заяви Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, цитиран от Фокус. България навсякъде граничи със собствени територии и със собствения си народ.
 
Достатъчно е да преминете южната граница на България, на родопската граница и ще се натъкнете на български села, които говорят точно като нас, малко по-диалектно естествено, защото там езикът няма развитие. Същото се отнася, ако преминете западната граница.

Същото се отнася дори и по отношение на Румъния, без това да се приема като някакви шовинистични претенции, но самата история на Румъния е много странна. Ако отидете в един исторически музей в Румъния, ще видите как историята на държавата завършва някъде към началото на Средновековието и изведнъж се възражда в началото на 18 век. Няма почти нищо във вековете в интервала между Ранното Средновековие и края на 18 век. Просто нищо няма, никакви исторически факти, а няма, защото това е било България. Но да оставим румънците да си съществуват и да живеят по начина, по който те са си избрали. Достатъчно е да влезете в църквите в Румъния и да видите, че старите икони са на старобългарски, така че ние отвсякъде граничим със свои сънародници или с исторически, етнически български земи. Имаме разселване в Молдова, Украйна. Всичко това са територии, населени с наши сънародници, които рано или късно, трябва да бъдат признати за наши достойни съграждани, каза още Симеонов.

По думите му, това би могло да се случи чрез една последователна, национално отговорна политика, която ще даде възможност на нашите сънародници да получат защитата и правата на българските граждани. И да не бъдат възпрепятствани в желанието им да живеят, да учат в България и т.н. Това е въпрос на национална политика, която след 25 години практически в тази посока почти не работи, каза още Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6117 |22.08.2015 Миков: Битката за Шипка е преломна в Руско-турската война, дала на България свобода . 0| 4627 |22.08.2015 Две Българии: студена и топла, но дъжд навсякъде . 1| 4924 |20.08.2015 Опасно време и дъждове в цяла България . 9| 4826 |19.08.2015 Дачич: Сърбия ще пренасочва бежанците към България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads