Реклама / Ads
21| 5043 |17.07.2020 НОВИНИ

Симеонов: Доган облиташе Черноморието с хеликоптер, за да си избере място

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Лидерът на НФСБ коментира пред журналисти, че от партията му следят „апетитите на Ахмед Доган“ по Черноморието още от 2010 г., когато е „облитал с хеликоптер“ терените, за да избере „къде да дебаркира“.
 

Той припомни, че неговата партия са подавали сигнали още през 2014 година. По думите му основната сграда там се води сграда за водни спортове. „Да ви прилича на това? Това си е чист хотел“, категоричен е той.


Симеонов подчерта още, че управляващите вече ще обръщат по-голямо внимание на съмненията за обвързаности на изпълнителната власт с обекти на Доган и депутата от партията му Делян Пеевски.


На въпрос дали тази анти ДПС реторика не е кризисна мярка, Валери Симеонов отговори: „Да! Ситуацията е леко кризисна. Когато хиляди хора маршируват по жълтите павета, изпълнителната власт не трябва да е безразлична и да се държи по такъв дебелокож и дебилски начин, както го правеше правителството на Орешарски“.


Лидерът на НФСБ увери, че след като мнозинството отхвърли внесения от левицата вот на недоверие, той ще повдигне и въпроса за строежите в парк „Росенец“, които според него са незаконни, както и за одълбочаването на водния канал от Черно море, през Варненското и Белославското езеро, до пристанището на ТЕЦ-Варна, също собственост на Доган.


Симеонов потвърди и новината за готвенето ограничение на „студения резерв“. „Студеният резерв“ трябва силно да бъде ограничен със заповед не министър Теменужка Петкова, тъй като има много сериозно подозрения и упреци, че се злоупотребява с тези пари. Получават се едни милиони от държавата, срещу които съответните централи почти нищо не правят и не могат да осигурят аварийно включване на допълнителни мощности, какъвто е смисълът на този резерв“, каза Симеонов и заяви, че по темата е постигнато и съгласие с премиера Бойко Борисов, а намалението трябва да бъде в пъти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 8323 |17.07.2020 Валери Симеонов обяви: Събаряме вълнолома на Доган и още четири незаконни постройки . 28| 4996 |16.07.2020 Лидерът на АЛДЕ защити Доган: Екстремисти навлезли в частния му имот . 7| 6991 |15.07.2020 Експерти: Кошлуков е пратеник на Доган и Пеевски, да си ходи . 11| 7894 |15.07.2020 "Демократична България”: Свалена ли е наистина охраната на Пеевски и Доган от НСО?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads