Реклама / Ads
12| 5136 |29.10.2014 НОВИНИ

Симеонов: Дол да си тръгне, Борисов да преспи и пак ще говорим

.
Валери Симеонов, съпредседател на коалиция „Патриотичен фронт” Източник: Булфото
Жозеф Дол да си тръгне, Борисов да преспи един – два дена и тогава пак ще говорим. Патриотичният фронт са политически стабилни съюзници, но могат да бъдат и много опасни противници.
 
Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод изявлението на Борисов от по-рано днес, че някои от точките в програмата на ПФ не кореспондират в евроатлантическите ценности и по този начин отхвърли възможността в бъдещата коалиция да бъде включен ПФ.

Валери Симеонов допусна, че тези резки промени в мнението на различните партии са свързани с посещението в България на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Попитан дали ще подкрепят кабинет на малцинството, съставен само от ГЕРБ, той посочи, че ще подкрепят правителство, което ще изпълнява програма, съгласувана с програмата на Патриотичния фронт. Няма значение дали това правителство е на ГЕРБ, дали е на реформаторите, дали е на БСП, отбеляза Симеонов. Ако бъде даден мандат на БСП, и с тях сме готови да преговаряме, защото няма леви и десни интереси в ситуация на тежка криза, посочи той. По думите му спасяването на България е най-важната задача. Валери Симеонов обясни, че има точки минимум, които трябва да залегнат в програмата на кабинета. На първо място това била промяна на Изборния кодекс.

Второто, за което настояваме и от което няма да се откажем, е пълна ревизия и одит в енергетиката с оглед замразяването и евентуалното намаляване на цената на тока, добави той. Като друг приоритет Симеонов посочи оздравяването на КТБ.

Ние сме диалогична политическа сила, предвидима, готови сме на разговори, готови сме и да няма разговори, заключи той.

Как коментира пред Фрог нюз промяната на позицията на Борисов другия съпредседател на Патриотичния фронт - Красимир Каракачанов, четете тук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 18023 |29.10.2014 Каракачанов пред Фрог: Много здраве на Борисов, да се жени с ДПС! . 19| 5640 |29.10.2014 Борисов: Правителство или с РБ, или сами . 5| 5828 |29.10.2014 Ж. Дол: Трябва дясноцентристко правителство с премиер Бойко Борисов . 19| 5382 |29.10.2014 Реформатори в тайна завера с Борисов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads