Реклама / Ads
6| 5549 |24.09.2015 НОВИНИ

В. Симеонов: Николай Цонев рекетира "Патриотичния фронт"

.
Валери Симеонов
Какво да реагирам на тези объркани действия на този човек? То просто е смешно. Има ли някаква възможност този човек да придобие права върху коалиция, чието име съществува 4-5 месеца преди това. За рекет става въпрос. Това заяви пред бТВ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод искане на лидера на ПП "Нова алтернатива" Николай Цонев да патентова марката „Патриотичен фронт“.
 
Цялата схема е замислена така, допълни лидерът на НФСБ.

Вчера Фрог нюз първи написа, че бившият министър на отбраната и настоящ лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев се оказа притежател на марката "Патриотичен фронт". Тя е регистрирана в Патентно ведомство на 30 януари т.г. Половин година по-късно - на 7 юни, Цонев е регистрирал и дизайна на картинното лого на ПФ и на една от партиите в коалиция НФСБ.

Този човек имаше обвинения в тази насока. За мен този човек не е почтен. Той е идвал няколко пъти в Бургас с предложения да се вклини в някаква политическа партия, продължи Симеонов.

По повод обвиненията от страна на Цонев, че хората на Симеонов не са патриоти, лидерът на НФСБ посочи: „Този човек е бил военен министър на България, опазил ни Господ!“.

„Самият начин на говорене показва нивото на този човек“, отговори Николай Цонев. „Запазих марката „Патриотичен фронт“ по емоционални причини“, изтъкна той. След като наименованието бе запазено в съда, бе приет закон, който не дава възможност на партии да се създават с идентично наименование, изтъкна Цонев. Аз няма намерение да си създавам Патриотичен фронт – партия, аз си имам партия „Нова алтернатива“, каза още той.

"Те не са патриоти и е обидно за българското общество да бъдат наричани така", коментира Цонев причините за решението си да сложи ръка върху названието и логото.

Цонев каза още, че е запали също така и правата върху „Движение 21” и „Глас народен”.

Цонев е убеден, че заради неговите действия през април по предложение на ПФ парламентът прие промени в Закона за политическите партии. С тях се забранява повтарянето на името или абревиатурата на регистрирана парламентарна група, на коалиция, регистрирана от Централната избирателна комисия на последните парламентарни избори, както и прибавянето към тях на думи, букви, цифри или други знаци. Тогава патриотите изтъкнаха, че така ще се спрат кражбите на имена на утвърдени партии от новопръкнали се формации, които по този начин, лъжейки избирателите, се опитват да печелят гласовете им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7606 |23.09.2015 Само във Фрог: Н. Цонев плаши Ц. Цачева със съд заради марката "Патриотичен фронт" . 10| 5800 |17.09.2015 В. Симеонов: Губим милиарди от американските ТЕЦ . 1| 4300 |16.09.2015 В. Симеонов: ДКЕВР не е контролирал ВЕИ-та . 22| 9880 |06.09.2015 Дончева: Мнозинството е зависимо от Пеевски и Данчо Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads