Реклама / Ads
3| 4422 |17.01.2015 НОВИНИ

В. Симеонов: Оградата по границата ще намали 10 пъти бежанците

.
Валери Симеонов
Бежанският поток ще се намали десет пъти след изграждането на ограда на българо-турската граница. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО”. „Определено ще ги спре, допълни той.
 
Тя и затова се прави. Освен че ще спре бежанците и авантюристите, които искат да влязат в ЕС, тя облекчава и самата охрана на границата с жива сила. Намалява се живата сила, която охранява в момента. Да не забравяме, че това са едни 2 млн. лв. на месец, които се вземат от джобовете на българските граждани, за да се издържат граничната и обикновената полиция, която е разпредена и охранява границата. Всеки месец ние даваме по 2 млн. лв. При изграждането на оградата тази сума ще бъде намалена повече от половината. Това също е голяма плюс, защото ще се направят икономии в бюджета. Има и трета страна, която също не трябва да се забравя и от която сме потърпевши всички, които живеем в област Бургас. Това е, че оградата ще спре преминаването на животни и преноса на такива епидемични болести като син език, шап, от които жестоко страдат основно нашите животновъди. Ето още един положителен ефект от изграждането на оградата”, каза още Симеонов.

По искане на депутатите от коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО” е направена промяна в Закона за обществените поръчки. „Онзи ден поставих въпрос на блиц контрола на министър- председателя „До къде стигна изграждането на ограда на границата? И ако не се продължава да се работи, то кои са причините?”. Получих отговори, който естествено не ме удовлетвори. Оказа се, че сегашните управляващи са влезли в процедури по Закона за обществените поръчки за определяне на фирми, които да продължат изграждането. Тъй като тези процедури са бавни, в НС ние поставихме условие и припомнихме, че това е едно от условията за подкрепа на правителството и Борисов пое ангажимента по най-бързия начин да се подготви законова промяна. За наша обща радост промяната успяхме да я направим точно в рамките на 24 часа и в четвъртък вече е входирана в НС. Промяната е свързана с това, че в Закона за обществените поръчки се дава възможност, конкретно за изграждането на тази стена, такъв е текстът, да не се извършва по Закона, за да може по-скоро да бъде определена фирма и още на пролет да имаме продължаване на оградата”, каза Симеонов.

Той добави, че на пролет се очаква наплив от бежанци. „Това е сезонът, когато отново големи групи от хора ще бъдат прекарвани с автобуси от турската страна, защото ни предстоят кметски избори и това е съвсем тенденциозна кампания. Те ще бъдат изсипвани край районите, за да могат да навлязат на наша територия. Вече има движение в това направление. Аз съм доволен, че ние сме причината и инициаторите до голяма степен на това решение”, каза още съпредседателят. По думите му, изграждането на ограда по южната ни граница е една от основните задачи и приоритети, които са заложени в програмата на Патриотичния фронт и това е условие за подкрепа на сегашното управление. „Ние сме категорично „за” изграждането на защитни оградни съоръжения. Това беше условието, за да подкрепим управлението на ГЕРБ и Реформаторския блок”, заяви Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4452 |14.01.2015 Валери Симеонов: Обърках Франсоа Оланд с Петко Сертов . 0| 4946 |14.01.2015 Гонят 100% контрол на границата с Турция . 2| 4661 |12.01.2015 Задържаха терорист на границата ни . 8| 4423 |12.01.2015 И Маргарита Попова иска войска на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads