Реклама / Ads
6| 5479 |12.11.2015 НОВИНИ

В. Симеонов: Потъваме, а Борисов се притеснява от американското и руското посолство

.
Валери Симеонов
За Министерството на енергетиката бюджетът за 2016 година е удовлетворителен. За КЕВР нещата не стояха така. Всички депутати от комисията се обединихме, че бюджета на КЕВР трябва да се увеличи с 2 млн. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов от Патриотичния фронт, който е член на енергийната комисия в парламента и коментира днешното заседание на комисията.
 
Причините за дефицита в НЕК са няколко. Първата е наличието на неразумни енергийни проекти като Цанков камък и АЕЦ "Белене". ВЕИ-тата също са източвали НЕК. Не на последно място стоят и договорите с американските централи. Към момента дефицита в НЕК е малко над 3 млрд. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов от Патриотичния фронт, който е член на енергийната комисия в парламента и коментира днешното заседание на комисията.

За Министерството на енергетиката бюджетът за 2016 година е удовлетворителен. За КЕВР нещата не стояха така. Всички депутати от комисията се обединихме, че бюджета на КЕВР трябва да се увеличи с 2 млн., каза още той.

Разговарях с енергийният министър Теменужка Петкова и вървим в правилна посока. Дефицитът в НЕК започва да спада и даже има шанс да излезе на малка печалба, разкри Симеонов. Ножът е опрял до кокала в енергетиката. Договорите с американските централи трябва да се прекратят. Имам усещането, че в правителството се притесняват от американското посолство и не смеят да прекратят тези договори. Ние потъваме, а Бойко Борисов се притеснява от американското посолство, от руското посолство и тн., каза още лидерът на НФСБ.

Естествено, че не подкрепяме протеста на полицаите. Как да подкрепяме блокирането на столицата и големите градове? Тези хора трябва да се грижат за реда, а предизвикват безредици. Това е недопустимо. Румяна Бъчварова май се оказа най-големия мъж в правителството. Петър Москов също се справя добре, завърши Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4214 |12.11.2015 Симеонов: Полицаите прекаляват . 9| 9474 |11.11.2015 "Ние, гражданите" към Борисов: 22 млн. долара струва договора с „Аликс Партнърс” за КТБ . 14| 4576 |10.11.2015 Вигенин: На Борисов външната политика не му е силна страна . 21| 5214 |10.11.2015 Борисов не приел Вартоломей заради ангажименти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads