Реклама / Ads
2| 9311 |14.12.2016 НОВИНИ

П. Симеонов пред Фрог: Борисов знае, че трябва да катапултира

.
Първан Симеонов
Не всички реформатори казват, че трябва да се направи опит за съставяне на кабинет с премиер Бойко Борисов. Напротив, те казаха: Няма да го правим това нещо или ако го правим, няма да участват политически лица. Това каза през Фрог нюз социологът Първан Симеонов.
 

Струва ми се, че главно СДС  и то може би част от него казват нещо по-различно. Вероятно преследват тясно прагматични цели. Те трябва да са наясно, че освен в РБ , нямат шанс на друго място. Това е аритметично видимо. Силно се съмнявам, че Радан  Кънев или Христо Иванов ще присъединят СДС  към новата си  политическа формация.  Защо пък  ГЕРБ изобщо трябва да присъединят СДС?!

 

С две думи в момента  СДС  показва важност. Нормално е. Така правят политиците. Но отстрани погледнато това нанася имиджова  щета на РБ . По-разсъдливата част на РБ  отдавна свикна с мисълта,че ще има избори. Уточниха, че ако има кабинет, то те няма да подкрепят политически лица в него, което е нормална позиция в стил: Ние сме скептични, но давайте. Г-жа  Кунева, г-н Зеленогорски ,  г-н Тодор  Танев и г-н Петър Москов го казаха. Т. е. основните фигури на РБ  до този момент ясно са казали: Ние сме реалисти и нещата отиват по-скоро към избори. Което е и самата истина.

 

Ясно е, че ГЕРБ ще имат среща с РБ  във връзка с мандата за съставяне на кабинет. Тук въпросът е друг-това което се случи е, че лека полека и хората свикнаха, че ще има нови избори. Възможно е и да се намери някакъв друг вариант за съставяне на кабинет, но той е много малък. Само преди няколко седмици тази възможност беше доста по-голяма. Самият Бойко Борисов се чудеше дори. Патриотите се пробваха и ГЕРБ бяха готови да се навият. Борисов, обаче знае, че може да продължи да се спуска надолу по инерция. Когато загубиш едни избори, ти започваш да падаш по инерция.  Премиерът в оставка е наясно, че по-добре навреме да ходи на нови избори и евентуално да се делегитимира  в по-удобна конфигурация за следващия парламент. Дава си сметка, че по-добре навреме да катапултира, за да запази по-голяма част от политическия капитал. Понякога политиците имат друга логика, не нашата. Те реагират често поради чисто прагматични причини-я някой  срок, я някоя договорка . Това са нормални неща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3879 |14.12.2016 Радев пред „Монд“: България не бива да е враг на Русия . 8| 11240 |14.12.2016 Синдикалист за Фрог: Разсипаха държавата, а Борисов се занимава с уволнения . 0| 4037 |14.12.2016 Симеонов: В опит да спечелят седмици Реформаторите губят бъдещето си . 0| 12004 |14.12.2016 Само във Фрог: Хакери опустошиха Столична община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads