Реклама / Ads
6| 5086 |24.10.2017 НОВИНИ

П. Симеонов пред Фрог: Сегашната власт може да падне не от проблеми, а от липсата им

.
Първан Симеонов
Малко са преувеличени слуховете за смъртта на тази власт. През последния месец имаше наслояване на скандали. В същото време няма рязък икономически шок върху хората. БСП казва на ГЕРБ: Вие сте корумпирани”. А те пък им отвръщат със същото: „Ами и вие сте корумпирани”. От такива неща власт не пада. Това каза пред Фрог нюз социологът Първан Симеонов.
 

Сегашната власт може да падне от другото-не от проблеми, а от липсата на проблеми. Като си въобразят, че всичко е наред и е зациклило- че икономиката е нагоре, че Борисов е голям политик. Тогава се появяват скандалите- от успиване, от подценяване на ситуацията. Такива са скандалът "Симеонов", „Добрев” и „Тодоров”. Скандалът ГЕРБ срещу Радев пак беше такъв. Докато опозицията създава проблеми, всичко при управляващите ще е наред. Ако управляващите започнат сами да си създават проблеми-тогава идва драмата.

 

Когато опозицията е силна, това стяга лагера на властта. Виждаме, че в съдебната система всичко се възпроизвежда –там няма трусове. Въпросите, по които опозиция и власт трябва да се карат са пари и справедливост. Т. е ще правим ли реформи, ще харчим ли по-малко пари, ще реформираме ли съдебна система? По тези проблеми двата лагера не се карат.

Европа е много настръхнала. Виждаме какво става-навсякъде пъплят „нагоре” радикални сили. Това кара хората да се държат за сигурното, отколкото да клатят властта. С протестите на полицаите и авиаторите няма да се разклатят краката на управляващите. Може да има само стъпало надолу в подкрепата за ГЕРБ и то заради скандалите през последния месец. Идва и европредседателството, което те прави по-видим. За това хората ще се опитат да си поставят исканията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4398 |24.10.2017 Волфганг Шойбле бе избран за председател на Бундестага . 0| 5854 |24.10.2017 Само във Фрог: Ром се представя с крадена лична карта и продава чужд имот в Горна Оряховица . 2| 6985 |24.10.2017 Бабикян за Фрог: Може да обвинят президента в подстрекателство на пилотите . 1| 5117 |24.10.2017 Генерал Михо Михов за Фрог: Системата на ВВС се клати сериозно, проблемите не са от вчера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads