Реклама / Ads
3| 3829 |24.06.2019 НОВИНИ

В. Симеонов за субсидиите: Намаляването на 1 лев е инфантилно надпреварване

.
Валери Симеонов
Намаляването на партийните субсидии на 1 лев на глас е инфантивно надпреварване между ГЕРБ и опозицията. Не бива партиите да бъдат като коне-състезатели на хиподрум. Това заплашва да деанонсира коалиционното споразумение.
 

 Това заяви пред Нова тв председателят на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов.  Той коментира и шума в курортите в страната.

"Никой политик не обикаля да дърпа кабели. Работата на вицепремиера в мое лице беше просто да дам кураж на институциите да спазват закона".Той обясни, че от 14 до 16 часа, от 23 до 8 часа правомощията са само и изцяло  на полицията. Вече няма да се налага и издаване на специална заповед за извършване на нощни измервания от РЗИ. 

 

Симеонов обясни и какво ще се случи, ако се получи сигнал за силен шум в определено заведение. "След сигнал на 112 полицейския патрул трябва да иде на място, да издаде писмено разпореждане за прекратяване на озвучаването. Ако това не се случи, полицейския служител затваря принудително заведението за 3 дни. Първо се затварят кухнята и бара, а след това се изчаква да се изпразнят масите и то се затваря", каза още лидерът на НФСБ и добави, че при следващо нарушение в рамките на година, обектът ще бъде затворен за 14 дни, а полицаите ще имат право и да изземват техника.

 

Бившият вицепремиер поясни, че за последната седмица е имало 4 сигнала за шум от заведения и над 70 – за шумни ромски сватби в бургаския квартал „Победа”.

 

А на въпроса дали може курортите да се разделят на такива, където да е позволен шума и на такива, където трябва да е тихо той отговори лаконично: „Невинаги обслужването на клиентите трябва да е цел на държавния туризъм”. А целта му била българският туризъм да стане малко по-доходен. Понеже всички курорти в България са проектирани като семейни. В момента в България се изсипват най-ниско платежоспособните туристи, допълни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3647 |21.06.2019 Депутатите ще гласуват намаляването на субсидиите . 8| 4858 |20.06.2019 Валери Симеонов: Не знам кой управлява, утре може да не сме коалиционен партньор . 2| 3800 |13.06.2019 Фармацевт: Намаляването на ДДС върху лекарствата не е най-добрата стъпка . 9| 4374 |10.06.2019 Георги Ганев: Не е вярно, че бедните ще се облагодетелстват от намаляването на ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads