Реклама / Ads
0| 4921 |07.04.2016 НОВИНИ

Симов: Правителството не дойде да реформира, а да краде и усвоява

.
Александър Симов
„Трудно е да се посочи една най-голяма лъжа на това управление, но то се състои единствено и само от лъжи. Това правителство използва лъжата като основен компонент за спойка между тези несъвместими политически субекти, които влязоха в коалицията“, заяви журналистът Александър Симов по радио „Фокус“.
 
Според него цялото управление днес е изградено върху огромна измама – всяка една партия, която е в управлението, е излъгала своите избиратели. „Най-голямата лъжа е, че кабинетът е дошъл на реформира. Той дойде, за да краде и усвоява пари, и прави единствено и само това“, категоричен е Симов.

„Какво значи стабилност? Пациентът в будна кома също е стабилен“, коментира той. Според него България е в будна кома. „Тя е провалена и хората само като чуят за стабилност и реформи започват да псуват“, допълни той. Според него е проява на черен хумор тази власт да се гордее с нещо, което го няма. „Властта и хората живеят в паралелни светове и само това позволява на Борисов да говори за стабилност“, каза още социалистът. Той е на мнение, че много хора, които са гласували за ГЕРБ, вече си дават сметка какво чудовище са създали със своя вот. „Те изсмукват държавните средства. Десницата винаги е разбирала властта така – да обогати своите структури и политически октоподи, а другите хора са оставени да съществуват без ясна цел, без политика в тяхна полза“, категоричен е Симов и допълни, че е необходима промяна.


„Москов започва да се държи като медиен нацист. Всеки човек, който се е сблъсквал с неговата реформа, разбира, че е по-страшно от среща със смъртта, защото може да се мотае от инстанция на инстанция“, коментира той и припомни основни акценти от реформата на министъра на здравеопазването – въвеждането на пръстови отпечатъци и разделянето на два пакета, при което хората ще чакат, за да им се обърне внимание.

 

Александър Симов подчерта, че шофьорите трябва да обърнат внимание на огромната лъжа на Лиляна Павлова, че винетките няма да бъдат вдигани, а след това са вдигнати драстично. „Протестите са само искри, които предвещават огромен взрив. Първото правителство на Борисов не изкара първия си мандат, заради гнева на хората. Не знам защо сега си мислят, че ще им се размине“, припомни той.


„Същите хора, които по времето на Пламен Орешарски плашеха със самозапалване за заем от 1 млрд. лв., и то за попълване на бюджета на Симеон Дянков, идвайки на власт, поднесоха на хората солената сметка от 16 млрд. лв. После добавиха и още някакви милиарди към нея, за да стане общата цена на четворната коалиция към 20 млрд. лв.“, посочи Симов. Според него това са партии-паразити, свикнали да живеят върху готови пари и незнаещи как да генерират доход. „В България няма икономика и за да могат те да осъществяват себе си, живеят върху заем, който бъдещите поколения трябва да плащат“, каза още той. Симов припомни, че първото управление на Борисов се е характеризирало със същите действия – „те унищожиха 4 млрд. лв., оставени им във фискалния резерв от правителството на толкова лошата Тройна коалиция. Дянков успя да прехвърли 1.5 млрд. от резерва на Здравната каса в бюджета и тези пари се стопиха“, припомни той.

Социалистът е на мнение, че подобни партии не генерират доходи, а живеят като паразити. „Думи като социална политика ги дразнят, защото като дадеш социални помощи означава, че ще намалиш парите на герберските кариеристи, които ще вземат“, категоричен е той.

„В България реформи не се правят. Тези думи служат на властта, за да прикрие, че действията й са негативно насочени към хората“, посочи социалистът. Той подчерта, че бедните плащат цената. Симов обясни, че хората обикновено свързват реформите с намаляване за заплати и съкращения. „Те знаят, че реформите ще са в тяхна вреда“, допълни той.


По повод темата за МВР Симов е категоричен, че Бъчварова не става за министър. „Тя е абсолютната некадърна и до утре можем да си говорим за нейните грешки“, коментира той. Симов посочи, че обикновените хора страдат най-вече от неорганизираната престъпност, а с нея МВР не води борба. „Има села, в които хората виждат полицай един път годишно. Те са превърнали домовете си в затвори, за да опазят и останалите им 10 лв. или чувал с картофи в мазето. За каква държава говорим?“, попита той.

„Спирането на обществени поръчки не може да бъде борба с корупцията“, каза още Симов. Той обясни, че няма да коментира самите поръчки, но в крайна сметка те са спечелени. „Премиерът трябва да уважава законите. Никой не си направи труда да изясни дали той въобще имаше право да ги спре. Това беше спектакъл, за да може той да застане в своята любима поза и да покаже, че той определя политиката на страната“, коментира той.

Александър Симов подчерта, че отиваме към катастрофа, ако няма промяна в скоро време и призова хората да се борят за България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4595 |01.04.2016 Миков: Честит 1 април, на който се отчитат 2 мандата на правителството . 0| 4518 |22.03.2016 Бойчев за парното: Правителството и КЕВР са в дълг към потребителите . 0| 4480 |21.03.2016 Дясната ръка на Франциск: Папата има желание да дойде в България . 12| 4447 |18.03.2016 Михаил Миков: Нестабилността в правителството обхваща цялата страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads