Реклама / Ads
3| 5293 |17.12.2010 НОВИНИ

Символични банкноти раздаваха в парламента от ВМРО-НИЕ

.
ВМРО-НИЕ раздаваха банкноти от 50 евро в парламента. Парите не бяха истински, а символични. Подадените от алтернативните воеводи финикийски знаци обаче стреснаха зам.-шефа на НС Георги Пирински, който стъписан попита: ”Ама защо ми ги давате?”, но, разбира се, не ги взе.
 

Трябва да усвоим 13 млрд. евро до 2013 г. Не ги ли усвоим, ги губим безвъзвратно. В момента сме усвоили 10 %, смешно малка сума за една държава, заяви шефът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Той даде пример с Естония, Латвия и други новоприети държави, които са достигнали до 35-40 % усвояване на европарите.

Защо тези средства не достигат до обикновения българин, зададоха основния си въпрос от партията. Всичко е изписано на гърба на 50-евровите банкноти. Там воеводите са заявили и призива си за широк обществен дебат по приоритетите и методите на усвояване на европейските субсидии.

Вместо да бъдат давани 100 милиона за подслушване, трябваше да бъдат дадени 100 милиони да се направят агенции във всяка община и област, на тези хора да им се пишат проектите, защото те не знаят как се пишат проекти, ядосва се Петко Атанасов. Според него те сега минават през прекупвачи и комисионери. Трябваше държавата да поеме тези функции. 100 милиона, вложени в тази инвестиция, връщат 13 млрд. евро за България, изчисли шефът на воеводите.

В момента логиката е обърната – вместо хората да се поощряват да печелят европейски фондове, те са уплашени да работят с европейските програми, защото на тях се гледа като на престъпници, хвана абсурда Атанасов.

ВМРО-НИЕ хвърлят вината върху новия Закон за обществените поръчки, който според тях не само че не поощрява работата на хората, които работят с обществени пари, а напротив – стопира ги. Другите препъни-камъни, изписани върху раздадените банкноти, са лоша координация между институциите, както и корумпирани и некадърни чиновници. Законът буквално блокира усвояването на европари, смятат воеводите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4638 |14.12.2010 Изборният маратон като парламентарен цирк . 19| 5221 |19.11.2010 ДПС нападна Борисов, иска го в парламента . 3| 5095 |19.10.2010 Темата за бедността център на дебат в Европарламента . 4| 4810 |15.10.2010 ГЕРБ призна за боя с РЗС в лавката на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads