Реклама / Ads
21| 8003 |20.12.2012 НОВИНИ

Синът на Гугушева е в бизнес отношения с подсъдим ирландец

.
Адвокат Стефан Гугушев представлява интересите на 36-годишния ирландски предприемач Дара Макантъни, който е подсъдим в Испания за афери с имоти.
 

Това показва справка в имотния регистър, пише 24 часа. Гугушев е големият син на кандидатката на СДС за член на Конституционния съд Галя Гугушева, която оттегли номинацията си след скандал със заема, който е даден от негова фирмаСтефан Гугушев е пълномощник на компаниите на ирландеца, които изкупуват парцели в Разлог, Банско и по морето с намерението да строят ваканционни комплекси.

От нотариалните актове става ясно, че купувач на земите е именно Макантъни, а сделките се движат от Гугушев. Това не са единствените бизнес отношения между двамата.

Дара Макантъни е собственик на футболен отбор в Англия, но живее в САЩ, където са регистрирани повечето от фирмите, на които пълномощник е синът на Гугушева.

Макантъни е подсъдим в Марбея, Испания, за сделки с имоти. Според прокуратурата той и ръководителите на фирмата му са взели около 600 хил. евро от испански клиенти за мебели и обзавеждане, предназначени за имотите им в България, Мароко и Турция, но не са ги доставили.

Заради имотни казуси фирмите на Дара Макантъни имат съдебни неприятности и у нас. Точно с тях е свързан и сигналът на адвокат Иван Груйкин до ВСС. Той иска от кадровиците на съдебната власт да разнищят на какъв принцип се разпределят дела, по които адвокат на едната страна е Стефан Гугушев.

Синът на Гугушева Стефан започва бизнес кариерата си през 2003-а, когато е само на 24 години. Преди това е бил сътрудник в парламента. Писал е анализи за българското и европейското законодателство. Има награда за високи академични постижения от проф. Майкъл Клет.

След като се дипломира, работи в известни правни кантори по казуси като преструктурирането на дълга на "Кремиковци", приватизацията на "Булгартабак", прехвърлянето на акции на банки. След това става управител на дружества за недвижими имоти. Две години по-късно, през 2005-а е вписан като адвокат. Пълномощник е на инвестиционни фондове, регистрирани в чужбина.

През 2006 година основава адвокатското дружество "Гугушев и партнърс". Представлява големи инвеститори от Западна Европа предимно в областта на недвижимите имоти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7485 |15.12.2012 Жени иззеха бизнеса на мутрите . 16| 5385 |13.12.2012 Проститутките: Сводниците няма да лъжат и бият, ако се легализира бизнесът . 13| 9266 |13.12.2012 Бизнесмени си поръчвали и закръглени моделки . 14| 7971 |12.12.2012 ВСС решава в понеделник съдбата на Гугушева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads