Реклама / Ads
13| 7472 |01.02.2014 НОВИНИ

Синът на Луканов: Дереджето ми не е за завиждане

.
Една лява партия със силно дясна политика. А политическите ми убеждения са леви, не искам да коментирам БСП, аз не съм член", заяви Карло Луканов, синът на убития експремиер Андрей Луканов по bTV.
 

Той не скри, че фамилното му име е тежко наследство, с което продължава да се съобразява. "Колкото помага, толкова е тежест и отговорност, защото няколко поколения преди тебе са изграждали авторитета на това име. Не принадлежиш на себе си напълно. Още от училище го усещам, хората по това те посрещат. Или добре или с предубеждение подхождат", признава Луканов.

Най-големия мит, който чул Карло Луканов е за прословутите куфарчета. "Нито имам, нито съм виждал, нито някой близък да е получил куфарче. Ако имаше такова нещо, при толкова правителства щеше да изплува нещо. Около баща ми много хора са се въртели. Някои, търсейки облаги. Винаги има такива хора. След убийството огромния брой хора се отдръпнаха. За мен това не е било нещо ново", разказа Луканов.

Той разкри, че се чувства и и изглежда тъжен, защото не се случват радостни неща в България. Преди години семейството се изнесло от апартамента на ул. "Латинка". Най-тежко го понесла майка му, защото било безкрайно несправедливо.

"Фамилията нищо не е скрила. Мможе би и затова сме на такова дередже като държава, защото се ядем един друг, вместо да има разбирателство и толерантност. Гледайки какви хора са в политиката и какъв е моралът - под всяка критика", коментира той. За убийците на баща му Андрей Луканов смята, че тези, които ги съдеха са съпричастни. "Дали са те не мога да кажа, но те са работили по убийството, а ако не са те, значи е имало друга група и да ги е изпреварила. Баща ми беше неудобен за СДС и вътре за БСП. Последното, което ми каза, че ако БСП иска да запази лицето си трябва да свали Жан Виденов", разказа Карло Луканов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7376 |15.11.2013 Бисеров и синът му отърваха ареста с 50 000 лева гаранция . 11| 12069 |20.10.2013 Ст. Марангозова: Синът на Масларова ме заплашваше! . 5| 11630 |08.09.2013 Родителите на Чироза от „Килърите 3“: Синът ни няма една пара да се прекръсти . 18| 6484 |04.07.2013 Синът на Маргарита Попова се издигна до зам.-районен прокурор на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads