Реклама / Ads
3| 4243 |05.11.2015 НОВИНИ

Синдикалист: Прави се опит за сплашване на полицаите

.
Прави се опит за сплашване на полицаите. Това каза лидерът на най-големия полицейски синдикат в МВР Валентин Попов по БНР.
 

 Коментарът му е по повод заповедта на министър Румяна Бъчварова да бъдат наказани служителите, участващи в протестите. Ръководството на Министерството взема твърде бързо решение за дисциплинарни наказания, за чието определяне има регламентирани срокове:

 

Ако целта е да се установи извършено дисциплинарно нарушение и да бъде наложено съответното наказание, за това има време. Има срокове, през които би могло да бъде установявано това нарушение, ако има такова, и дали има такова и ако се окаже, че има би могло да бъде наложено наказание, пак в определени нормативни документи и срокове. В случая МВР реагира наистина светкавично, изключително бързо, което не е характерно за системата.

 

Според Попов, заповедта за наказания ще има обратен ефект: Точно колкото орязването на социални права на служители в МВР би спомогнало за по-добро функциониране на Министерството или за това служителите му да си изпълняват по съвестно и по мотивирано задълженията, точно толкова подобна заповед би допринесла за намаляване на напрежението.

 

И днес в няколко града на страната полицаи излязоха на протест. В Благоевград около 120 служители на МВР протестираха  пред областната дирекция в града. Подкрепиха ги студенти от Югозападния университет и регионалният лидер  на КНСБ.
Над 100 служители на ОД на МВР в Пловдив и днес се събраха в обедната си почивка пред сградата на дирекцията, за да изразят несъгласието си с готвените от следващата година промени  в заплащането ,  социалните придобивки  и  пенсионирането.

Не отстъпваме от исканията си да отпаднат всички предвидени от правителството ограничения спрямо системата , заложени в бюджета за следващата година, казаха и днес присъстващите на мирния протест. Всички са много изнервени, подчерта Васко Димитров  от  Синдикалната федерация към МВР по повод до блокадата на голямо кръстовище в града снощи, въпреки призивите на синдикалните лидери

Пловдивските полицаи ще се съберат отново в  17,30 часа пред сградата на ОД на МВР. Очаква  се шествие до Военния клуб, където от вчера на  протест излизат и  военнослужещите.  Все още не се знае дали то ще премине през централната пешеходна улица  или  по изключително натоварения бул. "Цар Борис Трети Обединител .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4236 |04.11.2015 ГЕРБ и ДПС оставиха високи заплатите на управителя на БНБ . 2| 4148 |04.11.2015 Синдикалист: Протестите под пагон са от наслоявано възмущение . 102| 18886 |04.11.2015 Янков: Хора, излезте и свалете това вредно и опасно правителство, полицаите са с вас . 4| 4170 |03.11.2015 Безлов: Протестиращите полицаи застрашават сигурността на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads