Реклама / Ads
16| 5075 |24.01.2011 НОВИНИ

Синдикати: Ваньо Танов иска да съсипе „Леденика”

.
Председателят на синдикат „Бира, храни и напитки” към КНСБ Красимир Пащрапански заяви, че Ваньо Танов и Агенция „Митници" искат да съсипят семействата на 250 души, работещи в „Леденика".
 

Изказванията на шефа на Митниците, че течащата в момента проверка ще завърши с големи санкции, преди изобщо да има краен резултат от нея, са целенасочен опит да бъде разрушено едно работещо предприятие, гласи категоричното становище на синдикатите.В тази връзка те призовават да се прецизират резултатите от проверките и в случай, че има санкции, те да се плащат в активния за биропроизводителите сезон - между април и октомври.

Михаил Михов плаща и ще продължи да плаща заплати на работниците в „Леденика", отбеляза още Пащрапански. Той обясни, че проблемите на предприятието, доколкото ги е имало, се дължат на два фактора - спирането на лиценза и немарливостта на белгийския мениджърски екип на „Булбрю", ръководен от Йохан де Смет Ван Дам.Екипът е уволнен лично от Михов в края на миналата година и имаме всички гаранции, че нещата ще бъдат различни, изтъкна Пащрапански.Преди Коледа и преди Нова година работниците са получили пари, работно облекло, а трите каси бира, за които се говори в медиите, са били допълнителен бонус, твърдят от синдикатите.

В момента се работи върху нов колективен трудов договор в предприятието, който ще гарантира окончателно правата на работниците и ще създаде нова база за развитие на „Леденика".

Синдикатите призоваха категорично да не се предприема медийна и държавна атака срещу един работещ бизнес, изтъквайки, че това означава загуба на ключови работни места.

Пащрапански добави, че Михаил Михов е добър работодател и това е потвърдено от синдикалните членове в предприятието. Всички опити за неговото очерняне като собственик на „Леденика" идват от съкратените през август работници, които са били освободени от Йохан Ван Дам поради намаляване на обема на производство, обясниха синдикалистите.Синдикатът на производителите на бира, храни и напитки представи и грамота, с която много преди скандала със СРС-та, още на 14 декември 2010 г., Михаил Михов е бил отличен за съпричастност и активно участие в профсъюзните дела.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4770 |20.01.2011 Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат! . 34| 4990 |20.01.2011 Цветанов: С Борисов сме цел на организираната престъпност . 38| 5189 |20.01.2011 Прокуратурата: Записите с Танов - манипулирани! . 19| 4394 |19.01.2011 Шеф на ВАС разрешил подслушването на Танов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads