Реклама / Ads
59| 6178 |30.11.2011 НОВИНИ

Синдикатите: Дянков да си ходи да освобождава други народи!

.
Днешният протест цели да бъде изтеглен законопроектът и да се седне на масата на преговорите. Увеличаването на възрастта нямало да стабилизира пенсионната система. Пари има, твърдят синдикатите. Същевременно продължават протестите на зърнопроизводителите и в БДЖ.
 

Ние не извиваме ръце, а показваме алтернативи. Според нас и според бизнеса има голям резерв в сивата икономика -  анализите твърдят, че сивият сектор у нас е около 30 милиарда евро, заяви по БНТ Пламен Димитров, председател на КНСБ.

Днес ще има национален протест срещу увеличението на пенсионната възраст в страната и премахването на класа квалификация. Синдикатите очакват на нея да се съберат повече от 20 000 души.

Димитров заяви, че днешният протест цели да бъде изтеглен законопроектът, да се остави настрани и да се седне на масата на преговорите. Увеличаването на възрастта нямало да стабилизира пенсионната система.

„Ако не ни чуят, ще станем свидетели на браншови стачки, предупреди шефът на КНСБ.

 

Пари има, съобщи в същото време по НТВ и Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа". Оставката на Дянков отдавна сме я поискали; нека малко по-рано от 2015 г. да влезе в ролята на Левски и да отиде да освобождава други народи, препоръча Манолов.

 

Заради протестите днес в София се забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва:

   - от 10.30 до 12.40 часа по пътното платно на бул.„Цар Освободител" между ул.,,15-ти ноември" и бул.„Васил Левски‘" в посока бул. „Васил Левски" за изграждане на сцена в обхвата на паметника на Цар Освободител.

   - от 10.00 часа до отпадане на необходимостта по бул.„Христо Ботев" между бул. ”Патриарх Евтимий" и пл.„Македония" в посока пл.„Македония" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

    - от 10.00 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по: бул.”Христо Ботев" между пл.„Македония" и бул.„Тодор Александров" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт; ул. „Алабин" между ул. „Княз Борис I" и бул. „Христо Ботев" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

   -от 11.30 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по:

   - бул. „Ал. Стамболийски" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Св. Неделя";

   - бул.”Витоша" между ул. „Алабин" и пл.„Св. Неделя";

   - бул.”Кн. Мария Луиза" между пл. „Св. Неделя" и ул. „Екзарх Йосиф";

   - бул. „Т. Александров" между бул. „Христо Ботев" и бул. „Кн. Мария Луиза";

   - бул. „Цар Освободител" между ул.„Г.С. Раковски" и пл.„Независимост".

   - бул.„Кн. Александър Дондуков" между ул.„Г.С. Раковски" и пл. „Независимост", с изключение на трамвайните мотриси от маршрутите на градския транспорт.

   - от 12.30 до приключване на митинга в двете посоки по:

   - бул. „Цар Освободител" между ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Васил Левски";

   - ул. „Цар Шишман" между ул. „Аксаков" и пл.„Народно събрание";

   - ул. ,,15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл.„Св. Александър Невски".

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 97| 12380 |29.11.2011 С. Дянков: През 2015 ГЕРБ ще са власт, но аз няма да съм министър! . 47| 5931 |21.11.2011 Синдикатите: Оставете Тотю; Дянков да си ходи! . 88| 5857 |20.11.2011 Синдикатите: Пипнеш ли "клас", падаш от власт! . 52| 7198 |18.11.2011 "Подкрепа": Премиере, прибирай си Дянков!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads