Реклама / Ads
14| 4059 |04.11.2015 НОВИНИ

Синдикатите в МВР и Бъчварова не се разбраха, става напечено

.
Архив
След близо двучасова среща в силовото ведомство синдикатите в МВР не се разбраха с вътрешния министър Румяна Бъчварова.
 

Разбрахме се, че няма да се разберем. Беше ни предложена модификация на предложението на финансовия министър, която не ни удовлетворява - при това по начин, който намираме за неприемлив, каза след срещата Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от БГНЕС.

 

„Информирахме министър Бъчварова, че 6 синдиката от МВР и синдиката на служителите на затворите в България на 8 ноември от 13.00 часа ще бъдат на протест на площад „Народно събрание”. Нямаме друг избор, нещата бяха направени по недопустим начин, което е обидно и унизително за нас като служители. Този пакет от предложения е неприемлив и от наша гледна точка не може да бъде в дневния ни ред за обсъждане. За оттеглянето му сме”, категоричен е Попов.

 

„Беше ни предложено служителите с до 10 години стаж и всички новоназначени да останат с 10 заплати обезщетение. Отпуските да останат намалени на 20 работни дни, прослуженото време да се консолидира към заплатата”, каза Попов. Той обясни нагледно какво точно значи това: „Аз имам вече 20 години стаж в МВР, всяка година по 2 % увеличение на основната заплата, което е около 40 %. Друг колега започва сега, при сега съществуващото положение аз съм стигнал максимума на тези допълнителни възнаграждения за стаж и спирам до тук. При колегата ми заплатата започва да нараства и бавно да доближава моята, когато той стане с моя стаж, заплатата му ще бъде изравнена с моята”, посочи Попов. Той обясни, че при сегашното предложение нещата се замразяват както са. Тези допълнителни възнаграждения влизат в основната заплата и така аз си оставам с тези 40 %, колегата ми, който е започнал сега си е на основна заплата. Когато е на моите години с моя стаж, ще бъде пак с тази заплата. Това е неприемливо, смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4274 |04.11.2015 Жега в НС! Бъчварова викна, после се извини . 2| 4218 |04.11.2015 Нов обрат! Бъчварова дойде на блиц контрола, Борисов-не . 6| 4576 |04.11.2015 London is calling! Бъчварова лети за Острова днес . 12| 4217 |03.11.2015 Бъчварова, извънредно: Търпение, работим за най-доброто решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads