Реклама / Ads
42| 5421 |14.09.2013 НОВИНИ

Синдикатите оглавяват протеста

.
Източник: Булфото
Синдикатите са готови да яхнат протестите срещу кабинета "Орешарски". "Не предвиждам дълъг живот на това правителство и се опасявам, че следващите дни социалният гняв ще помете всичко.
 
Това ще доведе до дестабилизация на страната. КНСБ е готова да оглави индустриалните конфликти", заяви на пресконференция в Пловдив лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Според анализите на синдиката кабинетът Орешарски не е изпълнил необходимите социални мерки, с изключение на увеличеното обезщетение за майките и еднократната помощ за първолаци. 51 процента от българите живеели с доход под 310 лева, а от началото на годината, до момента само в Пловдивски регион са постъпили 1000 сигнала за неплатени работни заплати.

Синдикатът настоява за 10-процентно увеличение на работните заплати, които са замразени вече четири години. Според Пламен Димитров това не означава на всеки по равно, а след като се направи нужната атестация, която да оцени приноса на всеки. Синдикатите са категорични, че трябва да се повиши и максималният осигурителен доход, както и минималният размер на обезщетението за безработица, което не можело да е по-малко от минималната работна заплата.

"Внесли сме законопроект за криминализиране на укриването на задължителните осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване, задължителното пенсионно и задължителното здравно. Представили сме го на всички парламентарнии групи и е съвсем логично той да бъде приет преди приемането на бюджета.

Нямаме намерение да морим износа, но за да има ниски нива на данъците, трябва да се събират данъци от всички, които дължат. Или всеки плаща, или вдигат данъците", каза синдикалният лидер и напомни, че два милиона българи не внасят здравни вноски. Преди внасянето на законопроекта, КНСБ е подписала споразумение легитимните бизнес организации за криманилизиране на избягване на плащането, тъй като така се избягва нелоялната конкуренция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 5566 |03.09.2013 Партии в протеста, контрамитинг на 9.IX . 33| 4796 |16.08.2013 Жандармерийски щит раздели протеста и контрата му пред парламента . 86| 5451 |14.08.2013 Петъчната блокада - тема на протеста тази вечер . 43| 5822 |09.08.2013 За Цветлин Йовчев нещо клокочи под повърхността на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads