Реклама / Ads
9| 10150 |07.03.2017 НОВИНИ

В синхрон с Пеевските медии Съдийската колегия готви клане на Калпакчиев

.
Калин Калпакчиев
Десетина часа след като в ”Труд” се появи поредният материал без подпис със заглавие ”Пост-истината застигна Лозан Панов, да се готви Калпакчиев”, в Съдийската колегия бе внесено предложение срещу Калин Калпакчиев от представляващия съвета Димитър Узунов и представителката на мнозинството Галя Георгиева.
 
В предложението се иска на следващо заседание да бъде обсъдено дали е застрашена независимостта на съдебната власт, като "член на ВСС" (разбирай Калпакчиев) се среща и демонстрира близост "партиен лидер" (Христо Иванов) и с "подведен под дисциплинарна отговорност магистрат (съдия Мирослава Тодорова). От предложението не става ясно с какво срещите с "подведен под дисциплинарна отговорност магистрат" позорят съдебната власт. (Съдия Мирослава Тодорова има дисциплинарно дело по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров с мотив забавени дела в Софийския районен съд.), пише Дневник.

Узунов и Георгиева се мотивират с анонимна публикация на в. "Монитор" от 28 януари, придружена с анонимни снимки

на които се вижда Калин Калпакчиев да разговаря на улицата със съдия Мирослава Тодорова и Христо Иванов. Без да бъде уточнено дали Иванов е бил лидер на партия когато е направена снимката, извън въпроса дали явните срещи като споменатите или тайно сговаряните пучове във ВСС застрашават независимостта на съдебната власт. На друга снимка се вижда, заснет през витрина очевидно след дълго дебнене, съветникът на Европейската комисия в София Юри Тавание. Срещу него отделно се води целенасочена кампание в поредица материали - всички анонимни - в "Труд" и в Пеевските медии , в които е наричан с най-скандални квалификации. На снимките се виждат още председателят на Съюза на съдиите в България Атанас Атанасов, изпълнителният секретар Весислава Иванова и други неразпознаваеми лица.

Тази именно конкретна анонимка в "Монитор" е посочена от Узунов и Георгиева като основание за предложението им за разправа /под формата на обсъждане/ с Калин Калпакчиев.

Това се случи по същото време днес - докато същите вносители на искането срещу Калпакчиев, гласуваха заедно с още 4 души от мнозинството против предложението колегията да заеме позиция в защита на съдията от СГС Мариана Георгиева. Тя бе нападната - също в анонимни статии в същите вестници, за нейно решение, което не съответства на интереса на новите и неизвестни на обществото собственици на Виваком. Мнозинството отказа да защити съдийската независимост, въпреки че анонимките не посочваха никакви аргументи по съществото на съдебното решение на Георгиева, само агресивно я нападаха за предубеждение.

Пълният синхрон на предложението срещу Калпакчиев със заканите в Пеевските медии

от една страна; и отказът да бъде защитена съдийската независимост в лицето на съдия Мариана Георгиева, заедно с отказа да бъдат приети норми за реакция на ВСС към анонимни и пълни с недоказани твърдения и одиозен език материали, показа -за пореден път, но днес направо ослепително - че последното нещо за което е загрижено мнозинството на ВСС, е независимостта на съдебната власт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4047 |21.02.2017 ДПС се превърна в табу за медиите в Турция . 2| 4322 |17.02.2017 Кремъл нареди на медиите си да не хвалят вече Тръмп . 0| 3953 |10.02.2017 Турските медии вече ще са пристрастни на референдума . 4| 4450 |09.02.2017 Путин обвини европейски медии в пропаганда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads