Реклама / Ads
5| 5041 |10.09.2007 НОВИНИ

Сини активисти изневеряват на СДС, пристават на Бойко Борисов

.
Подкрепяме изцяло кандидатурата на Бойко Борисов за втори кметски мандат в София. Това обявиха пред журналисти представители на Националния дискусионен клуб на СДС
 
Зад неочакваното изявление застанаха Григор Малев, Людмил Бешков, Ленко Русанов, Васил Михайлов, Иван Станчев, отец Стефан Стефанов, Стоян Райчевски и др. Те изразиха мнение, че издигнатият кандидат на СДС Мартин Заимов е само мюре за осигуряване на победа на ген. Бриго Аспарухов в столицата. Заимов трябвало да отблъсне сините фенове и да осигури гласове за червения кандидат.

Издигането на Заимов било също така опит на Иван Костов да ликвидира окончателно СДС като политическа сила. Подписаният днес Национален обществен договор за сътрудничество между Националния дискусионен клуб на СДС и ГЕРБ е и начало на протестни действия срещу реабилитацията на комунизма и путинизацията като управленски модел в България.

Людмил Бешков пък заяви, че по ред съображения не приема избора на Пламен Юруков за шеф на СДС. Той бил сигурен, че много от сините софиянци ще дадат гласа си за Борисов.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази задоволство от заявената подкрепа и допълни, че в момента се водят разговори и с други формации в цялата страна.

Бойко Борисов пък изтъкна, че кандидатът Мартин Заимов трябва да даде оценка на 10-годишното управление на София от десните партии и да каже приема ли този модел или се разграничава от него. Борисов припомни също, че в момента начело на общинските фирми стоят хора от десницата и те не са освободили местата въпреки неговите подканяния досега. Генералът за пореден път заяви, че СДС е стратегически партньор на ГЕРБ и той винаги е бил в топли отношения с „автетичните хора от СДС".

Борисов не пропусна, за пореден път, да се оплаче, че цялата власт в момента е мобилизирана на борба срещу неговото преизбиране за кмет. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5089 |10.09.2007 Мартин Заимов: Аз съм цивилният избор . 5| 5625 |09.09.2007 Премиерът Сергей Станишев: Учителските заплати ще тръгнат, ама от 1 януари 2008 г. . 7| 5028 |09.09.2007 Монголският военен министър 5 дни у нас. Защо, бе, Близнаков?! . 6| 5646 |08.09.2007 Ваклин Стойновски: Учудва ме агресията на г-н Борисов към мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads