Реклама / Ads
23| 5631 |31.03.2011 НОВИНИ

Сини и червени искат главата на Найденов

.
Мартин Димитров
Макар в СДС да са удовлетворени от направената смяна на ръководството на Държавен фонд "Земеделие", ще продължават да настояват за оставка на земеделския министър Мирослав Найденов. Това обяви пред журналисти председателят на партията Мартин Димитров.
 
Синият лидер посочи, че към момента тече разследване и поне докато то трае, министър Найденов трябва да бъде отстранен от поста си. Освен заради този скандал оставката на Мирослав Найденов трябва да бъде поискана и заради хилядите земеделски производители, който трябва да връщат субсидии, и заради изпуснатото овладяване на ситуацията с шапа. "За първи път, след като СДС повдигна сериозно темата, мерките са взети 24 часа след това. Специално по този въпрос Бойко Борисов заслужава поздравление, но това е половината от необходимите мерки", отбеляза Димитров. Уволненията са опит, който се прави да бъде спасен Мирослав Найденов, но ситуацията не позволява това, допълни синият лидер. И запита: "Ако тези документи са били по някакъв начин фалшиви, щяха ли днес всички тези хора да си подават оставката?".

Припомняме, че още във вторник сините поискаха оставката, както на министъра, така и на директора на фонда Светослав Симеонов заради съмнения за корупция. Те настояваха да получат документи, според които Найденов е оказвал натиск на Симеонов в качеството му на заместник-шеф на разплащателната агенция за работа с определени консултантски фирми. Тогава самият Симеонов отрече това да е вярно, а министерството обяви документите за фалшиви.

На същата позиция бяха и депутатите от Коалиция за България.

Нагледахме се на промени, вече трети здравен министър е на път да си тръгне, в ДФ"Земеделие" се оказа, че в ръководството не могат да се задържат повече от година, каза в парламента депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

По думите му било крайно време земеделският министър да си тръгне. Според Кутев системата там от Калинка насам не работи, а причината за това е една и съща - министърът и министър-председателят. И тъй като до момента министър-председателят все още се разхожда с един сравнително позитивен рейтинг, очевидно неговата смяна няма да стане сега, а по-късно. Министърът на земеделието трябва да си тръгне, кадегоричен бе червеният депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5031 |24.03.2011 Червените готови за протест, искат Борисов да си ходи . 76| 5742 |21.03.2011 44,7 на сто от българите искат Б. Борисов за президент . 13| 4687 |16.03.2011 БСП и ДПС в комбина-искат външни наблюдатели за изборите . 5| 4835 |15.03.2011 Синдикатите искат спешна компенсация на доходите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads