Реклама / Ads
60| 6856 |21.03.2012 НОВИНИ

Сини и червени против рокадите в кабинета "Борисов"

.
Мартин Димитров
Защо сменяте министър Трайков? Защото е бил на плаж ли? Но цялата делегация е била на плаж. Истината е друга – Трайчо Трайков не се огъна и каза истината за АЕЦ „Белене” и ние ще го защитим днес. Това е позицията на СДС, изразена от лидера й Мартин Димитров по време на дебатите за персоналните промени в кабинета.
 

 

Според него икономическите проблеми не се решават с проверки на пазара на яйца и проверки за това дали те са снесени от щастливи кокошки. Трябва да има категорични дела.

 

Ако две години и половина няма напредък по ключовите въпроси  - газовите връзки, АЕЦ „Белене”, малкия и среден бизнес, как може да стане за една година? Много малко истински реформи могат да бъдат направени за една година, коментира още депутатът.

Мартин Димитров определи ситуацията в здравеопазването така: „Четвърти здравен министър, четвърти шеф на здравната каса, трети председател на здравната комисия и никакви реформи. Не смятам, че някакви реформи може да бъдат направени за една година. На този фон има няколко закрити болници, има ограничение за лечението на деца, което не е честно. Първото нещо, което трябва да направи новия здравен министър, е да отпадне таванът за лечение на деца, подчерта депутатът.

И Коалиция за България отказа да подкрепи персоналните промени в МС. Причината е не личните качества на кандидатите за министри, а затова, че няма да има промяна в политиката им.

 

Това заяви лидерът на червените Сергей Станишев по време на дебата при гласуването на новите министри Десислава Атанасова като здравен министър и Делян Добрев като икономически, цитиран от БГНЕС.

 

Премиерът за пореден път отсъства от тази зала и това показва как всичко у нас е обърнато с краката нагоре, продължи лидерът на левицата. В резултат на управлението на ГЕРБ правителството контролира обществото, а не обратно.

 

Станишев изрази и обидата си от отношението на министър-председателя към НС. Борисов неведнъж е споменавал, че той казва, а министрите му изпълняват, защото са негов личен избор, припомни червеният лидер.

 

Не са ясни мотивите нито за смяната им, нито за новите предложения. Всеки извън ГЕРБ вече разбира, че нещата в държавата отиват на зле. Следващото правителство ще намери една опоскана държава и не го казвам със злорадство, отбеляза Станишев.


Абсурдна е ситуацията при смяната на Трайков. Той допусна много грешки, две години и половина няма решение за АЕЦ "Белене", посочи той. Според него и новият министър дава признаци на колеблива позиция, след като наново ще се дискутира темата за ползите и вредите от шистовия газ при положение, че има гласуван мораториум. Неприемлив за червените е олигархичният модел на икономиката, което е удар върху малкия и среден бизнес, а Делян Добрев няма да промени това, защото от него не зависи нищо. Според Станишев Делян Добрев е само изпълнител. Няма да се справи със ситуацията в здравеопазването и новият министър Десислава Атанасова, подчерта Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5678 |20.03.2012 Сините: Борисов и Кунева, кажете си . 14| 7900 |20.03.2012 Ст. Константинов: Аз съм против кадровика Дянков, но стоя зад политиката му . 147| 5849 |18.03.2012 Костов: Отива си министър, противопоставил се на картел . 39| 5459 |18.03.2012 Газта скача с над 12% от 1 април, бизнесът -против!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads