Реклама / Ads
37| 5019 |20.09.2011 НОВИНИ

Синята двойка: 600 000 гласа стигат; балотажът е наш

.
Р. Христов и Ем. Йорданов
С ДПС не сме водили официални преговори, те са самостоятелна формация, увери Р. Христов. Ем. Йорданов напомни, че ДПС били негови яростни критикари, но една партия не трябвало да се демонизира.
 

Тръгваме обединени на тези избори, очаквам, че ще получим подкрепа от ДСБ, десницата не е разцепена, увери по НТВ Румен Христов, кандидат-президент на десните. Той повече от 3 години опитвал да обедини дясното. Като контрапример той посочи БСП, които години наред се явявали във формат Коалиция за България и обединявали целия ляв вот.

Проработи ли сега формулата, ще имаме шанс да продължим и за в бъдеще, посочи Христов.

Политическата практика показва, че коалиции се правят трудно и фунционират трудно, дори и в страни с по-сериозна политическа култура, но трябва да направим усилие за обединение на дясното, оставяйки личните противоречия на заден план, каза Емануил Йорданов. По-старото поколение трябва да направи крачка назад, препоръча той. Аз никога не съм се кандидатирал сам, винаги съм бил канен за еднаа или друга длъжност.

Р. Христов разказа, че първоначалната идея е била вицето му да е от ОДС - например Любен Дилов-син. Ние не коментираме кандидата на ДСБ Прошко Прошков и го приемаме, продължи той.

Дясното в България почти във всички случаи е производно на СДС, каза Йорданов.

С ДПС не сме водили официални преговори, те са самостоятелна формация; аз очаквам консолидация на 1 млн демократи, които през годините не ни изневериха, не отидоха при други партии, а просто не гласуваха, дори 600 000 гласа ще стигнат, пресметна Христов, който искал да отиде на балотаж. А кой не очаква подкрепа от твърдия електорат на ДПС, попита Христов.

Ем. Йорданов напомни, че ДПС били негови яростни критикари, но една партия не трябвало да се демонизира. Все пак и двамата не изключиха възможността от "силен депесарски шут"

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5525 |01.06.2011 ОДС с краен срок към Синята коалиция . 51| 5446 |20.03.2011 Цв. Цветанов: Синята коалиция и БСП играят в един и същ отбор за изборите . 3| 4561 |15.04.2010 Синята коалиция иска извинение от Дянков . 9| 5124 |16.02.2010 КС касира 18 358 гласа от Турция, ДПС пише жалба в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads