Реклама / Ads
22| 4500 |11.05.2009 НОВИНИ

Синята коалиция 100 процента в следващия кабинет

.
Мартин Димитров
Следващото управление на страната няма да мине без Синята коалиция, обявиха днес на пресконференция Иван Костов, Мартин Димитров, Венцислав Върбанов, както и кандидат-депутатът за ЕП Надежда Михайлова.
 

Това стана в градинката на изборния щаб, която беше твърде тясна, за да побере колеги от различни медии. Според все още неформалния лидер на СДС Мартин Димитров тройната коалиция тенденциозно се занимава с неговата партия, за да прикрие истинските проблеми в държавата. Според него колата вече върви по надолнище и няма кой друг да я спре освен дясното в лицето на СДС, ДСБ и ГЕРБ.

За пореден път той предложи да се спестят 2 млрд. лева от разходите в бюджета, както и да се намали осигурителната тежест. Ако това не се случи, Димитров предвижда хората да останат без заплати и пенсии до края на годината. „Станишев бяга от дебат с нас, защото няма отговор по въпросите, които ще му зададем. Историята показва, че след батаците на БСП винаги СДС трябва да се намесва.”, категоричен бе Мартин Димитров.

Коалиционният му партньор Иван Костов повтори думите си, че управляващите трябва да замразят всички радикални държавни решения и да не пипат повече финансите, тъй като само ще създадат проблеми на следващото правителство. Командира предвиди още тази седмица да се проявят първите симптоми на кризата у нас.

Първият в листата на синята коалиция кандидат за евродепутат Надежда Михайлова не пожела да коментира аферата „Юруков”, като намекна, че няма да води листи на ДПС. Тя добави, че не могат да се приватизират сините мечти, както в момента се опитва да направи партията на Доган. Димитров добави към нейните думи, че пътят към Европа минава през честна съдебна система. А ако Върховният апелативен съд не уважи неговите искания, то би се оказал съд на държава без европейски принципи.

Лидерите на СДС и ДСБ се обединиха около идеята, че Станишев няма моралното право да се кандидатира за следващи избори, защото няма алтернативи за справяне с кризата, а българите имат достатъчно време до изборите, за да се откажат от партията му и да потърсят синята идея отново.
Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4919 |11.05.2009 СДС е регистрирана в ЦИКЕП; Синята коалиция се води от Н. Михайлова . 51| 4563 |10.05.2009 ГЕРБ води по подкрепа, Я. Янев наближава 4 процента . 3| 5419 |07.05.2009 Евролистите на ГЕРБ и Синята коалиция - "Размяна на съпруги" . 13| 5149 |03.04.2009 Ал. Йорданов: Коалиция с кръчмарски сметки не се прави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads