Реклама / Ads
30| 4786 |17.05.2009 НОВИНИ

Синята коалиция пое към изборите с „Единство” и „Победа”

.
Синята коалиция стартира предизбораната си кампания
Над 4000 души разтърсиха НДК при старта на кампанията за евродепутати. С въодушевление, напомнящо сините митинги от 90-те години, над 4000 симпатизанти на Синята коалиция скандираха „Победа” и „Единство” на митинг-концерт в НДК в събота вечер.
 

Песните на Графа в съпровод на фюджън-формацията „Акага”, на Белослава, на Ваня Костова, на Богдана Карадочева и Стефан Димитров подгряваха настроението на претъпканата зала. Тук-таме младежи започваха да танцуват между редовете по време на изпълненията.

Шефовете на предизборния щаб Найден Зеленогорски от СДС и Петър Москов от ДСБ бяха първите приветствани на сцената. Като водещ на събитието се представи едно от модерните и популярни лица на Би Ти Ви Димитър Павлов. Той обяви, че присъства на сцената не само заради хонорара, а преди всичко като гражданин, застанал зад синьото обединение и зад идеите му да реформира и да възстанови България.

Множеството посрещна с бурни овации съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов. Мартин Димитров обяви, че СДС  участва с цялата си енергия в битката за успех на изборите въпреки всички опити на „търгаши и фалшификатори, които излизат по тъмно” да го извадят от нея с удари под кръста.

„Никога за 20 годишното си участие в политиката не съм вярвал, че които и да са управляващи, някой ще направи опит да елиминира СДС от участие в изборите с мръсни хватки. И то с единствената цел да бъде отнето правото на гражданите да сменят управляващите, гарантирано от конституцията”, каза експремиерът Иван Костов. Той обеща, че това няма да остане безнаказано и се обърна към множеството с думите: „Управляващите ги е страх от вас”.

„Синята коалиция има решимостта и компетентността да воюва с българската мафия, за да върне европейското доверие към страната ни”, каза още лидерът на ДСБ. Възрастна дама се втурна с цветя от сини ириси към Мартин Димитров и Иван Костов при слизането им в залата.

Кратки речи държаха и лидерите на другите партии – участници в Синята коалиция. Водачката на евролистата Надежда Михайлова и подгласникът й Светослав Малинов също. Митингът-концерт се излъчваше на живо по новинарската телевизия Re: tv. По-рано през деня на специална пресконференция сините обявиха икономическата си програма, която Frognews.bg своевременно отрази.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4515 |11.05.2009 Синята коалиция 100 процента в следващия кабинет . 6| 4669 |11.05.2009 Иван Костов: Доган отива с две регистрации на изборите . 5| 4938 |11.05.2009 СДС е регистрирана в ЦИКЕП; Синята коалиция се води от Н. Михайлова . 12| 4809 |09.05.2009 СДС ще остане без регистрация за евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads