Реклама / Ads
12| 4718 |16.07.2009 НОВИНИ

Синята лава започна да бълбука

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
Започнаха първите остри изказвания вдясно.
 
Тон на недоволството дадоха от СДС-София миналата седмица, когато припомниха на Мартин Димитров, че не може сам да взема решения за коалиции. Днес синята лава продължава да бълбука с намерението на депутата Христо Кирчев да не присъства на Националния съвет на СДС.

"Омръзна ми да присъствам на национални съвети, на които се вземат едни решения, а след това не се изпълняват. Омръзна ми да се правят устави на партии, които се приемат с мнозинство и след това никой не ги поглежда.
Омръзна ми никой да не се занимава със структурите на СДС и лидери, по принцип говоря, да употребят СДС само за своите интереси и да си заминат", каза пред БНР бившият варненски кмет Христо Кирчев. Той добави, че в стремежа си ръководството на партията да реализира личните си интереси, забравя за важните решения, предложени от честните седесари.

Колегата му Ваньо Шарков беше доста по-сдържан в коментара си за Националния съвет на партията. Според него там всеки един представител на областните структури ще даде своята обективна оценка за изборите и за актуалните проблеми. "Все пак не бива да забравяме няколко неща. На първо място СДС е може би единствената от партиите на прехода в Източна Европа, която партия все още оцелява, която все още съществува на политическия хоризонт, докато в редица други държави подобни партии изчезнаха", добави Шарков. Той е оптимист за състоянието на партията и не смята, че положението е толкова тежко.

Острите изказвания според запознати са плод на факта, че ГЕРБ няма да даде нито едно министерско кресло на Синята коалиция. Лидерът на СДС Мартин Димитров коментира възможното управление на страната с меморандум като допустим вариант, "но при цялото ми уважение към ГЕРБ, те поемат прекалено голяма отговорност в много труден момент за България. Знам, че имат много висок резултат, но да тръгнеш сам в такава трудна битка ми се струва пресилено".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11384 |14.07.2009 Консултациите започнаха – на ход е президентът . 32| 12315 |04.07.2009 Резултат от изборите: ГЕРБ – 36,1%, Синята коалиция – 15,3%, „Коалиция за България” – 13,4% . 5| 4909 |03.07.2009 Синята коалиция се възмущава от реакцията на правителството . 40| 10354 |27.06.2009 Коктейл ГЕРБ и Синята коалиция – най-желаният управленски модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads