Реклама / Ads
25| 4923 |15.03.2011 НОВИНИ

Сините в атака: ГЕРБ печелят от високите цени на горивата

.
Правителството е големият печеливш от високите цени на горивата, заявиха от Синята коалиция. Предупреждаваме правителството да прочете историята на България и да види, че когато икономическите причини, довели до протести, не намират своето решение, те прерастват в политически протести, категорични от СДС.
 

По повод днешния Ден на потребителите депутатът Михаил Михайлов каза, че единствено СДС и Синята коалиция правят конкретни неща за борба срещу повишаването на цената на горивата, на храните и на мобилните услуги. „Трябва граждански натиск, политически натиск и законодателни инициативи, за да могат нещата в България да стават по европейски начин“, обясни той.

От миналата седмица Мартин Димитров като председател на Икономическата комисия има организирана среща с вносителите на горива заедно с председателя на Комисията по защита на конкуренцията и комисията за защита на потребителите, където да бъдат изслушани начините, по които ще се формират цените и механизмите, по които да бъде спрян този безпрецедентен скок на цените на горивата в България, допълни Михайлов. Сега е късно да ни питат за формулата. Когато представяхме антикризисни мерки никой не ни обръщаше внимание, сега очакваме да се справят. Този граждански протест наистина заслужава уважение“, категорични бяха сините.

Министър-председателят да спре да съжалява, а да се заеме с решаване на конкретните проблеми, защото после ще съжалява целият народ, коментира Михайлов. Нашата оценка е, че правителството на ГЕРБ с подкрепата на “Атака” се превърна в безмълвен свидетел и съучастник на монополите в увеличението на цените на горивата, а оттам и на всички останали стоки, допълни неговият колега Ваньо Шарков.

“По този начин дребният и средният бизнес са поставени под безпрецедентен натиск и лишени от всякакви стимули за развитие. Това безмълвие и съучастничество е, защото големият печеливш от високите сцени на горивата е правителството. То ще се опита да изпълни приходната част от бюджета от акцизите върху горивата и съответно от данък добавена стойност, за да се калкулират в бюджета едни приходи, които да се използват като разходи в предизборната кампания“, смята Шарков. Той обясни, че настоящите протести на българските граждани са подтикнати от икономически причини.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5038 |13.03.2011 Тъмносините искат отмяна на презонирането на София . 129| 6165 |10.03.2011 Подозират сините, че мътят водата около Сидеров . 45| 4944 |03.03.2011 Сините с обща президентска кандидатура . 107| 7180 |03.03.2011 Атака: Националистите да управляват!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads