Реклама / Ads
20| 4794 |04.11.2010 НОВИНИ

Сините, Атака и ГЕРБ подкрепиха Цветанов

.
След горещ дебат, продължил час и половина, предложението на РЗС да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, днес не мина в параламента. 105 депутати от ГЕРБ, „Атака” и „Синята коалиция” подкрепиха вътрешния министър в желанието му да сложи точка по тази тема.
 

Лидерът на ДСБ Иван Костов направи аналогия между атаката срещу Цветанов и тази срещу него самия и призова Народното събрание да не подкрепи създаването на такава комисията.

"9 години съм рязан със същия този скалпел, без никакви факти", оплака се Командира и подчерта, че това го правили хора, които не заслужават доверие.

Освен това Иван Костов изрази притеснение от това как ще приемат българите и светът създаването на такава комисия.
"Отвън ще кажат – тези се събраха и искат да му видят сметката, искат да го спрат. Ще си го кажат не само тук, а и в чужбина. В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригата”.

С тези думи Костов застана зад гърба на Цветанов, но все пак подчерта, че фактите трябва да се проверят.
"Вие бяхте апологет на комисията за Станишев. Защо тогава не казахте: "Има институции", обърна се към Иван Костов червеният депутат Михаил Миков

Междувременно Цветанов заяви, че може би е единственият политик, който е дал съгласие да бъдат отворени всички негови сметки, да бъде проверено абсолютно всичко. Той изрази надежда, че вчерашното му изказване в парламента пред депутатите от 41-то НС, които са негови работодатели, и оповестените конкретни факти,  са достатъчно основание, за да бъде сложена точка на тази тема.

Цветанов изрази съжаление, че парламентът на моменти губи енергията си за много други неща, но не и за нещата, които са добри за обществото. Надявам се, че ще има повече прагматизъм и тази еуфория, около всичко това, което беше с началото на тази есенна сесия, мисля, че ще приключи и ще имаме добри резултати, каза министърът.

Може би ще бъда най-чистият кандидат за президент, шеговито коментира министър Цветанов в отговори на въпрос за евентуална негова кандидатура за поста на държавен глава, цитиран от „Фокус”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6831 |03.11.2010 Цветанов оправда имотите си от трибуната на НС . 24| 6247 |01.11.2010 Изнасиленият депутат: Цветанов наследи Доктора . 9| 5525 |31.10.2010 Все по-малко полицаи искат главата на Цветанов . 38| 4857 |29.10.2010 Цветанов: И президентът ли е говорител на Трактора?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads