Реклама / Ads
8| 4877 |24.06.2008 НОВИНИ

Сините гонят Яне Янев от ПГ на ОДС

.
Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев да напусне ПГ на ОДС поискаха от ръководството на СДС. Новината съобщи лично председателят на синята партия Пламен Юруков.
 

Той допълни, че коалиционното споразумение между СДС и формацията на Янев трябва да се прекрати. „Причина за искането е съмнение за купуване на гласове в Сандански и Казанлък от страна на партия "Ред, законност, справедливост". Това противоречи на принципите на СДС", заяви Юруков. Сините имали лични впечатления за пособни действия, както и сведения от общинските си структури. "СДС винаги се е борил за чисти избори и не иска да бъде обвързан с партия, която плаща на гласоподавателите си", категоричен бе Юруков.

Депутати от СДС признаха, че са били изненадани от предложението за изключване на Яне Янев от ПГ на ОДС. Те обаче не скриха, че аргументите, които са били изнесени срещу неговото поведение като коалиционен партньор в ущърб на СДС, са били доста тежки.

Лидерът на РЗС от своя страна пък обяви, че отдавна щял сам да напусне групата на ОДС, но не го е направил поради „лоялност към избирателите, към лидерите, с които навремето подписахме коалиционното споразумение". Според него настаналата сега истерия била заради това, че партията му „все повече се утвърждава като втора политическа сила вдясно, след ГЕРБ". Той се закани след 2-3 дни да даде пресконференция, на която щял да обясни кой всъщност управлява СДС и как Пламен Юруков е спечелил председателското място.
"НДСВ има доказателства, че партия „Ред, законност и справедливост" е участвала в купуването на гласове на изборите в Сандански". Това пък заяви зам.-председателят на партията Марина Дикова, която е народен представител от региона. Тя обясни, че доказателствата са писмени и са подадени от хора, на които не им е платено след изборите. Материалите доказвали, че самият Яне Янев е участвал в търговията на гласове. Дикова каза още, че материалите са дадени на  ДАНС и в понеделник, когато изтича 10-дневният срок, от там трябва да излязат със заключение по въпроса.
"Всички политици заявихме, че трябва да се ограничи купуването на гласове и корупционните практики по време на изборите, но Яне Янев от партия „Ред, законност и справедливост" беше първият, който застана срещу купуването на гласове", припомни Дикова.

Междувременно Дарик радио съобщи, че криминалистите в Сандански са образували 5 досъдебни производства за купуване на гласоподаватели в деня на вота за местна власт. Това е станало известно от официалната справка на полицията, която Административен съд - Благоевград е изискал по делото за касиране на вота по жалбите на 11 партийни централи. Три предварителни производства са образувани на 7 юни срещу представители на ДПС в Сандански. Други две проверки са разпоредени от прокуратурата срещу хора от партия "Ред, законност и справедливост", сочи приложена по административния процес справка на полицията в Сандански. Засега обаче не е ясно дали производствата ще бъдат внесени в прокуратурата с мнение за водене на наказателни процеси за престъплението „купуване на гласове”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7328 |24.06.2008 СУ "Климент Охридски" приема документи по електронен път . 2| 4945 |24.06.2008 Парното и токът скачат с 13% от 1 юли . 0| 5394 |24.06.2008 "Биг Брадър" вече те гледа! . 13| 5146 |24.06.2008 България удари дъното на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads