Реклама / Ads
7| 5080 |01.04.2009 НОВИНИ

Сините хладнокръвни към решението на ВКС

.
Дано лошите новини се окажат първоаприлски закачки и лични кариеристични амбиции. Много по-важно е доверието, което има в партията и председателя.
 
Дано лошите новини се окажат първоаприлски закачки и лични кариеристични амбиции. Много по-важно е доверието, което има в партията и председателя. Решението на съда е технически проблем за мен, заяви по радио К2 Стефан Иванов, член на Националния съвет на СДС, председател на столичния предизборен щаб на сините.
.
Екипът от юристи в СДС ще се справи със ситуацията.
Политическото ръководство трябва да решава с кого да се коалираме и да си партнираме. Това са политически решения. Политическите партии трябва да докажат, че не са еднодневки и не съществуват само, когато са на власт. Затова упреците, че не протягаме ръка на НДСВ, не са съвсем коректни. Те са във властта със сегашната коалиция и трябва да знаят, че в един момент трябва да си носят отговорността за това, да понесат и пасивите.

По време на криза са нужни рационални, десни решения. Затова е нужно дясно управление. Това са световни тенденции.

СДС е първата партия в България, която чрез вътрешни избори ще номинира своите кандидати. Няма началници и „на тъмно” да се определят хората в листите. Това е много важно и искаме да го наложим като политическо поведение.
Държим много и на електронното гласуване. Спираме изборния туризъм и даваме възможност на над 1 млн българи по света да дадат своя вот. Това се прави по света от години. Това са две важни неща, за които си струва да се говори.

Политическото номадство е нещо ужасно. Парадоксално е, че такива се нароиха в дясното пространство. Някои депутати смениха по четири политически формации, което е направо потресаващо. Това не е сериозно.
Има хора, които смятат, че са способни да заемат всякакъв пост, да бъдат в депутатски листи, в различни ръководства и пр.

Моите действия не са насочени срещу СДС. Това, което направих е морален акт, заяви на свой ред Николай Гацов по повод решението на Върховния касационен съд за вкарване на два нови текста в Устава на СДС. Трябва да се спазват законите и това е много важно. Аз съм приятно изненадан, че Българското правосъдие взе бързо решение по един казус, който възникна много преди вътрешните избори в СДС, допълни Гацев, който е председател на III-и местен клуб на СДС „Оборище” в столицата.
Просто защитих правата и решенията на членовете на СДС по време на Националната конференция на партията на 26 юли 2008 г. във Велико Търново. Тогава единствен се противопоставих за някои недемократични факти прилагани от вече бившето ръководство на партията. По различни причини тогава Уставът бе гласуван. Не смятам, че има драма, напротив случи се нещо нормално, категоричен е Николай Гацев.

Уставът с допълненията вероятно ще бъде регистриран през следващата седмица. Това би означавало, че всички органи и личности, избирани по силата на досегашния Устав би трябвало да се считат за нелигитимни. В срок от 45 дни трябва да се проведат нови избори за органите.

Нямало смисъл Гацев да бъде обвиняван, тъй като той предупредил ръководството два месеца преди първичните избори в СДС какво ще се случи. Предупредил ги също да не предприемат никакви действия, които биха могли да опорочат провеждането и процедурата по назначаването и избирането на такива органи. Ръководството обаче му обяснило, че според тях Уставът е влязъл в сила с решението на Софийски градски съд и всичко е наред.
Има жалби, подадени в СГС срещу регистрацията на Мартин Димитров от Дора Христова и Димитър Димитров срещу нелегитимността на неговия избор. Тя ще бъде разгледана и е много вероятно СДС да преживее още неприятни мигове. Защото някои хора са въвели партията и нейните симпатизанти в голяма заблуда. Но това не съм аз, я някои ръководни дейци, допълни Николай гацев, който по професия е юрист. Тези хора са извършили грях към СДС и съдът трябва да ги установи. Деянието им е заблуда и подтикване.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4660 |05.03.2009 Сините в София решиха без стари муцуни в листите . 9| 5054 |27.11.2008 Е. Костадинов: Всеки може да обжалва решението на комисията по досиетата . 10| 4717 |02.10.2008 Сами сме си вкарали газовия автогол, смятат сините . 8| 4846 |24.06.2008 Сините гонят Яне Янев от ПГ на ОДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads