Реклама / Ads
5| 4785 |01.11.2010 НОВИНИ

Сините: Не са изключени предсрочни избори

.
Нова политическа ситуация след изборите догодина, а защо не и предсрочни избори са прогнозите, които направи съпредседателят на Синята Коалиция Мартин Димитров.
 

По думите му правителство, което не прави реформи, бива изпращано от избирателите в забвение. Тезата си синият лидер подкрепи със съдбата, сполетяла НДСВ, което дошло на власт с много по-голямо доверие от правителството на Бойко Борисов.

Димитров коментира още, че се увеличава списъкът с провалените министри на правителството на ГЕРБ. Сега най-големи притеснения у сините всява Тотю Младенов с идеите си в сектор социална политика и заетост.

Това дава осонование на Синята коалиция да смята, че догодина ще бъде алтернатива на всичко, което се случва в България

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов подчерта, че ако се наложи ремонт на кабинета едва ли Бойко Борисов ще смени кадри с експерти на Синята коалиция. Това е неговият стил, той не е диалогичен, заяви Костов.

От думите му стана още ясно, че на президентските и местни избори през 2011 СДС и ДСБ ще се явят заедно.

Сините ще гласуват „въздържал се" по отношение на бюджет 2011 и против бюджетите на НОИ и НЗОК.

Според сините целта на бюджета за следващата година е правителството да изкара до изборите. Бойко Борисов се надява това правителство да издържи до президентските избори, категоричен бе лидерът на ДСБ. Костов критикува увеличението със 152 млн. лева за "най-съмнителната" по думите му, политика на МТСП - социалното подпомагане.

Това увеличение е за купуване на гласове, убеден е той. Една от причините сините да не гласуват "против" за макрорамката за следващата година е заявката на ДПС и БСП, че ще гласуват против бюджета за следващата година. Не искаме по никакъв начин да ни свързват с тях, обясни Иван Костов.

Това са антиреформаторски бюджети и връщат България години назад, коментира от своя страна Мартин Димитров. Той определи бюджет 2011 като особено рисков и допълни, че очаква дефицитът да надхвърли заложените 3%.

Сините не са изненадани от бъдещото обявяване на проекта "Първанов". Според тях обаче този проект не може да е конкурент на Синята коалиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4980 |01.10.2010 Пробутват хора на Първанов за президентските избори . 16| 4968 |07.09.2010 Сините: ГЕРБ бяга от реформи . 31| 4823 |04.09.2010 Станишев и Доган стягат парламентарни избори . 17| 5270 |22.07.2010 И. Фидосова: На местните избори няма да има прилив на гласове отникъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads