Реклама / Ads
8| 6041 |02.12.2009 НОВИНИ

"Сините": Първанов да каже защо помилва Кънчев

.
Цветелин Кънчев
Синята коалиция настоява президентът Георги Първанов незабавно да огласи мотивите, с които преди години е помилвал Цветелин Кънчев.
 
От Синята коалиция настояват президентът публично да се извини на българското общество за извършеното престъпление на помилвания Цветелин Кънчев. От парламентарната група настояват държавният глава да дойде в Народното събрание и да поеме политическата отговорност за превръщането на президентството в защитник на организираната престъпност.
Срещу лидера на Евророма Цветелин Кънчев е повдигнато обвинение за изнудване.
Това каза днес градският прокурор на София Николай Кокинов. Той уточни, че на Кънчев е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа.

Frognews.bg
припомня, че задържането му стана във вторник вечерта около 19 часа. Арестът на Кънчев е по повод огласената акция на полицията, при която бяха задържани още четирима мъже от ромски произход за изнудване на бившия началник на "Гражданска защита" Никола Николов.

Единият от задържаните е Христо Върбанов - Папата (вуйчото на фолк певеца Азис), а другите са роднини на Папата. Те изнудвали Николов за 250 000 евро, като той е платил на изнудвачите 150 000 евро. Те са привикали Николов на няколко срещи, на които му е било обяснено, че има документи, уличаващи го в престъпление, и ако не плати, ще ги предадат на медиите. Срещите между изнудвачите и Николов са започнали в началото на ноември. На една от тях като гарант, че всичко ще мине добре, присъствал и Цветелин Кънчев.

Предстоят нови разпити на петимата задържани. Кокинов не коментира каква е била точно ролята на ромския лидер в схемата.

По думите му,  Кънчев е взел участие в групата като посредник и гарант. Градският прокурор добави, че предстои и проверка на изнудвания Никола Николов заради големите суми, които е раздавал в следствие на рекета. Кокинов уточни, че бившият шеф на Гражданска защита е заплашван с компрометираща информация за него. Също така срещу Николов са отправяни заплахи за здравето и живота му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6045 |01.12.2009 Оставка в САЩ след среща "Първанов-Борисов" . 28| 5386 |30.11.2009 Първанов пак събира пари за болните преди Коледа . 17| 5020 |27.11.2009 Между Първанов и правителството има работно напрежение . 25| 6234 |21.11.2009 Дянков "секвестира житцето" на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads