Реклама / Ads
43| 5269 |03.07.2011 НОВИНИ

Сините: Правителството няма да оцелее без финансов заем

.
Мартин Димитров
Заради безсмислената АЕЦ Белене” правителството на ГЕРБ изхарчи точно толкова пари от бюджета, колкото и Тройната коалиция. Но най-интересното е, че управляващите днес подмениха шефовете на всички енергийни дружества, тецове и вецове, като оставиха да командват само старите началници на АЕЦ “Белене”. Явно тези момчета са еднакво удобни както за правителството на Станишев, така и на Борисов.
 

Това обяви в предаването “ На 4-ри очи с Цветанка Ризова” лидерът на СДС Мартин Димитров.

Според него най-големият проблем бил, че държавата нямала енергийна стратегия. Ако съществувала такава, щяло ясно да се види, че вместо да се закопават пари в ненужната “Белене”, е по-добре да се финансират програми за енергийна ефективност, като поставяне на слънчеви панели, топлоизолиране на жилища и други. Той обясни, че в момента такава стратегия се разработва от СДС.

Димитров призна, че министърът по европроектите Томислав Дончев е работещ и деен човек, но въпреки това парите по програми на ЕС не се усвояват и държавата само губи от това.

Мартин Димитров е категоричен, че страната е в тежка икономическа криза и тя ще се усети особено силно преди изборите наесен. Според него правителството на ГЕРБ е изразходвало много средства от валутния резерв и от Здравната каса. Но няма да му се размине и дори ще му се наложи да иска заем или от международни институции, или чрез имитиране на вътрешен облигационен заем, прогнозира икономистът.

Той окачестви като несериозни въпросите кой министър му харесва и на кой има доверие. Димитров обаче не пропусна да отбележи, че сините са солидарни с опозицията за оставаката на министър Цветан Цветанов.

Лидерът на СДС изрази опасения, че по време на изборите могат да се използват полицейски методи срещу опонентите на управляващите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6064 |07.06.2011 Рано настъпва денят на българската свобода от правителството у нас . 72| 8669 |19.05.2011 Доган: Правителството е пълен провал; идват предсрочни избори . 42| 5861 |11.05.2011 Станишев хвали правителството си, анатемосва ГЕРБ пред студенти . 75| 6008 |01.05.2011 С. Станишев плюе правителството пред първомайски митинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads