Реклама / Ads
33| 4787 |20.08.2013 НОВИНИ

"Синьо единство" предлагат на Реформаторите ротационно председателство

.
Партия "Синьо единство" предлага на Реформаторският блок председателство на ротационен принцип, съобщиха от пресцентъра на формацията.Според отделилите се от СДС Мартин Димитров и Надежда Нейнски председателството трябва да е с определен времеви мандат и да отстоява "предварително обявени приоритети".
 

Те смятат, че този механизъм бил изпробван и доказано работещ в Европейския съюз.

Сред другите предложения на "Синьо единство", по които има съгласие в Реформаторския блок, са вземането на решенията с пълен консенсус и изграждането на единни регионални структури на обединението, пише в съобщението.

От формацията, ръководена от Христо Панчугов, обявиха, че са изпратили писма до останалите партии в блока, в които ги питат за официалното им мнение по "важни предложения като публичните заседания и обсъждания на Реформаторския блок, ролята на отделните граждани в него, създаване на единни критерии за разширяване на обединението и привличане на неправителствения сектор, формулиране на реформаторска платформа с общи оценки, принципи, ценности, визия и политики, създаване на единни механизми, гарантиращи единството и трайността на политическия субект".

За председателство на блока, създаден в началото на юли от ДСБ, ДБГ, "Синьо единство", "Зелените" и "Свобода и достойнство", публично се говори за първи път. От формациите настояваха, че обединението е на принципа на общи позиции и по никакъв начин не може да се говори за коалиция. В края на юли интелектуалци предложиха създаването на граждански съвет от експерти, обществени личности и граждани, който да контролира работата по общите идеи на блока. Засега съветът не е обявен.

Миналата седмица, след включването на БЗНС и СДС,  "Синьо единство" обявиха, че блокът започва изграждането на единни регионални структури в страната с цел "уплътняване на политическия облик на проекта, координиране на националните и местни усилия, както и засилване на единодействието по места".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6478 |16.04.2013 Офшорки предлагат информация на България . 60| 5874 |04.04.2013 "Синьо Единство" окончателно се разграничи от Костов . 34| 7004 |26.03.2013 Н. Нейнски регистрира партия "Синьо единство", но с друг лидер . 90| 8102 |01.03.2013 Борисов: Предлагат ни политици в резиденции да управляват страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads