Реклама / Ads
7| 5328 |14.10.2014 НОВИНИ

Сиромашко лято, после зима без газ

.
Циганско лято
В сряда времето ще бъде слънчево, но в сутрешните часове отново на места в низините, котловините и по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. Ще се задържи почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в крайните югозападни райони до 27°, в София 24°.
 
Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи. Ще бъде много близко до средното за месеца.

През следващата седмица ни очаква сиромашко или циганско лято.


За сметка на това се задава зима без газ. Киев и Москва пак се счепкаха.Украйна настоява да плаща за руския газ след доставянето му в страната, каквито са и условията на действащия договор, а не предварително. Това заяви украинският министър на енергетиката Юрий Продан, цитиран от РИА Новости. Москва реагира незабавно, като окачестви исканията като абсурдни. „Ако започнем да покриваме част от плащанията, ние ще трябва да се върнем към разпоредбите от договора, според които плащанията за доставките на газ трябва да се осъществяват при доставката, а не предварително”, каза Продан.

Председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков определи като абсурдни условията, предложени от Киев за осъществяване на газовите доставки от Русия, предаде РИА Новости. „Киев ни представя абсурдни условия за газа, искайки доставки без предварително заплащане- значи, без заплащане", пише Пушков на страницата си в Twitter.

Ситуацията се изостри още повече, след като днес украинската компания „Нафтогаз” подаде в Стокхолмския арбитражен съд иск за преразглеждане на договора за транзит на газ, подписан с руската газова група „Газпром".

„Нафтогаз” е поискала премахването или заменянето на положения от договора, както и прехвърляне на правата и задълженията по договора от „Нафтогаз” на оператора на газопреносната система „Укртрансгаз”.

Освен това „Нафтогаз” иска привеждане на договора за транзит в съответствие с европейското законодателство (Третия енергиен пакет на ЕС) и с украинските закони. Компанията смята още, че тарифната система за транзита трябва да се промени в съответствие с европейските стандарти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5222 |12.10.2014 Вижте имената и на последните депутати . 23| 7996 |10.10.2014 М. Радев: Удариха КТБ първо челно, после в тила . 14| 6749 |08.10.2014 Кървавата луна нощес е с фатални последствия . 4| 6049 |07.10.2014 Последен рунд: Генерал Михов срещу адвокат Нотев в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads