Реклама / Ads
16| 6413 |29.07.2013 НОВИНИ

Ситнилски няма да даде оставка, бил честен и беден

.
Камен Ситнилски, член на ВСС
Да удариш един магистрат с 40 години в системата може само човек, който има силни позиции и иска да покаже какво може да направи с който и да е прокурор, смята Ситнилски.
 

Ситнилски потвърди по НТВ, че съпругата му работи в Столичното следствие, че синовете му са юристи, единият работи в ДАНС, другият е юрисконсулт в РВД, дъщеря му Мария е съдия, която издържала изпита си с отличен резултат. Ситнилски каза, че не е въздействал при тези назначения. 

Той живеел в наследствен апартамент, имал предоставен му от прокуратурата "панелено апартаментче" и ново жилище, закупено с кредит в кв. “Хаджи Димитър” в София. Имаме и две стари малки коли. Това ако е богатство..., коментира Ситнилски.

Камен Ситнилски не се ласкаел от медиините публикации, че е глава на октопода в съдебната система и бос на ВСС. Никога не бил кадровик на прокуратурата и не се занимавал с корупцията в страната.  Той определи като гнусна история залепянето на некролози със снимката му пред Съдебната палата. Така определени среди искали да се дестабилизира цялата съдебна система.

Фигурата на градския прокурор е много важна, констатира още той, но отрече, да е изразявал предпочитание към някого от тримата кандидати за поста.

З
а първи път се провеждат избори за член на ВСС от прокурорската квота, това е повод за разговорите с прокурорите от Хасково и Бургас. Не е възможно гласовете на прокурорите от тези два града да решат избора, каза Ситнилски. Изнесените СРС-та били използвани по едно от делата срещу хасковския прокурор Иван Ванчев. Подобни материали се търгували - продавали се и се купували. Възможният теч на информацията можел да е от ГДБОП или от Главна прокуратура.

Да удариш един магистрат с 40 години в системата, който е работил упорито и честно, може само човек, който има силни позиции и иска да покаже какво може да направи с който и да е прокурор, смята Ситнилски. Ако се компрометира избора ми във Висшия съдебен съвет, това ще удари по аворитета на този важен орган и така кризата ще стане институционална, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 283| 14174 |28.07.2013 Владислав Горанов от ГЕРБ: Няма ГЕРБ 2, има само Бойко Борисов . 137| 5972 |27.07.2013 Орешарски го няма на Бузлуджа, словото му прочете военният министър . 52| 4789 |25.07.2013 ГЕРБ няма да подкрепят актуализацията на бюджета . 91| 6469 |25.07.2013 Б. Борисов: Станишев да си подаде оставката, ще загуби катастрофално изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads