Реклама / Ads
45| 10010 |03.03.2012 НОВИНИ

Н. Сюлейманооглу: Нямаше да избягам от България, ако не бяха ми сменили името!

.
Наим Сюлейманооглу
За спортистите много даваха в България; аз съм роден съм там, там ми е минало детството, там станах шампион. Вечерта на бягството в Мелбърн, Н. Нурикян усети, че става нещо.
 

Школата по щанги в България беше на високо ниво, по света казваха, че българите няма кой да ги бие, обяви по НТВ Наим Сюлейманооглу. Той призна качествата на Иван Абаджиев като треньор.

Този режим много харчеше за спорта, той правеше политиката, каза още Наим, и припомни, че имал всякакви условия, имал кола, 4-стаен апартамент. бях много добре, нямах проблеми с пари, а бях на 17-18 години. За спортистите много даваха. роден съм в България, там ми е минало детството, там станах шампион, ако го отричам, ще е глупост.

През 1985 г. останах 15 дни в Мелбърн, тогава много ми надуваха главата да избягам, но аз се върнах, а на следващата година пак ме убеждаваха и казаха, че ще е за последно, разказа Наим. Австралия била последен шанс. С него контактували само емигранти, не и турското разузнаване, каза той. Там имало и от организацията "Сивите вълци", които се обадили в Германия, оттам в Турция. Той казал, че ще избяга след състезанието. Сюлейманооглу не може да обясни какви точно били "Сивите вълци", отказа да са терористи, каза, че били националисти. След състезанието имало банкет извън града. Той си взел уиски, а Н. Нурикян усетил нещо и го предупредил да не направи някаква глупост. Имало и полицаи от ДС, продължи Наим. Човекът, с който имал уговорка, се появил също. Наим предложил на М. Гръблев и С. Маринов да изпушат по една цигара. Двамата със Севдалин седнали в лобито. Предложили му да бяга от хотела, но той решил, че иска да бяга веднага. Човекът излязъл навън, след това се втурнал и Наим навън, качил се в кола и го закарали и предали на "Сивите вълци".

На другия ден веднага гръмнали медиите, всички новини започвали с неговото бягство. Осъществен бил контакт с турското посолство; самият президент на Турция Т. Юзал чул за това и казал, че ще му помогне, ако иска да отиде в Турция. Иначе щял да замине за САЩ.

Нямаше да избягам от България, ако не бяха ми сменили името!, каза накрая Наим.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5762 |11.11.2011 А.Ангелов: Първанов нямаше по-голям достъп до секретна информация . 30| 6433 |27.10.2011 Станишев: По мое време нямаше бомби пред журналисти . 26| 6061 |14.06.2011 Цветанов: Нямаше да атакуват Янева, ако беше близка на Ал. Петров или на Сумиста . 11| 5137 |16.11.2010 Е. Йорданов: Нямаше доказателства Филчев да е замесен в убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads