Реклама / Ads
34| 8712 |13.07.2019 НОВИНИ

Скандал в БТВ! Председателят на КНСБ напусна обиден студиото, обвини водещата, че не му дава думата

.
Голям скандал се разрази п БТВ. Председателят на КНСБ Пламен Димитров напусна студиото на сутрешния блок, обиден, че водещата Жени Марчева не му дава думата за данъчната система и мерките, които предлага организацията, за да се намали неравенството между бедни и богати.
 

Събеседник и опонент на Димитров бе бизнесменът Красимир Дачев. В момента, в който той започна да разказва виц, синдикалният лидер скочи възмутен и напусна. Опитите на водещата да спрат госта не дадоха резултат. Пламен Димитров я упрекна, че не му дава възможност да представи всички 9 мерки, които предлагат КНСБ. Тя пък се защити, като каза, че той искал да си прави монолог, а  това няма да го допусне в „това студио“. Ето какво казаха двамата гости:

 

Председател на КНСБ Пламен Димитров:  Данъчната ни система е една от най-несправедливите в целия ЕС. Две трити от приходите са от косвени данъци. Те са по-несправедливи за по-бедните. Това са ДДС, акцизи и т. н. Нашият пакет от 9 мерки цели да намалим тази възможност, каза Пламен Димитров.

Една от тях е данък „богатство“. Тя не е най-важната мярка. В света  по неравенство сме до държави като  Бангладеш. Ние водим по неравенство между бедни и богати в ЕС. Това е сериозен дебат. Трябва да се обясни сериозно какво предлагаме. Данък“ богатство“ има място в публичен   дебат. САЩ водят този дебат съвсем сериозно за този данък. Ние сме далече. Те предлагат-всеки данък над 50 млн. долара богатство да се облага с 2 цента, докато стигне милиард. Над милиард, са де добави още един цент. Трябва да се намали данъка на работещите българи.  Спекулира се с данък“ дивидент“. Този данък стимулира инвестициите.

 

Аз не ти говоря, че си смешник за данъчната политика ли ще си говорим или за вицове. Не съм дошъл с вас да си говорим каквото сте си решили. Какво общо има вицът с данъчната политика? Три пъти ме прекъсвате. Аз искам да си говорим за данъчната политика. Това е безобразие!

 

Бизнесменът Красимир Дачев контрира: Истината е, че данък „дивидент“ става 15 процента, за да стигне до крайният получател. Този плосък данък съвсем не е плосък. Пламене, това е доходен данък. Той може да бъде обложен и да се администрира от общините. Общините нямат капацитет. Първо трябва да стане електронното правителство. Сега, ако ДАНС иска да провери нещо за някого, няма да може, защото системите не са вързани. Данък „богатство“ е сложен данък. Той трябва да се изследва. А  общините не могат да съберат данък „смет“. Ние сме в зората на събиране на капитала. Ние сме в зоната на недоразвитите страни, където имаме стара технология, данък“ богатство“ е неприемлива мярка. Бизнесът, като го тормозят, отива на друго място, както водичката си намира място. Аз не раздавам дивиденти. Защо приказваме така, след като ние нямаме натрупвания. Неговата работа ми напомня един хубав виц. Идва нов министър на земеделието. И казва, че нищо не са направили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4661 |12.07.2019 Кристиан Вигенин: Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален . 3| 5212 |07.07.2019 Дипломатически скандал между САЩ и Великобритания . 17| 11267 |07.07.2019 Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия! . 4| 5405 |04.07.2019 Сашо Диков: Ако стана шеф на БНТ ще показваме и скандалите, и брифингите на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads