Реклама / Ads
1| 4773 |11.10.2018 НОВИНИ

Скандал с фалшифицирани документи на ЮНЕСКО в Пловдив

.
Зала Колодрум Източник: Колодрум Пловдив
Пловдивската зала Колодрум е трябвало да бъде домакин на благотворителен концерт в подкрепа на ЮНЕСКО, но към документа от организацията има сериозни съмнения, че е фалшифициран.
 

Съмненията за измама накараха Общинският съвет в Пловдив да откаже да предостави безвъзмездно зала Колодрум за благотворителен концерт. Според организаторите на събитието от сдружение "Всички заедно за една кауза" средствата от проявата са за подпомагане на  децата, лишени от родителски грижи. Документът от ЮНЕСКО в подкрепа на концерта обаче, се оказва фалшификат. Пловдивската прокуратура е образувала досъдебно производство по случая.

 

Печатите, които са сложени върху документа, който е сканирано копие, нямат нищо общо с националната комисия за ЮНЕСКО, твърди Савина Петкова, председател на Общински съвет Пловдив, съобщава БНТ. Единият от печатите е на студентска организация, а другият на българо-виетнамска промишлена палата или камара. Иначе документът, според който комисия ЮНЕСКО България се ангажира с патронажа на благотворителния концерт в Пловдив  има всички реквизити на официален.

 

От студентската организация  са заявили, че документът е заверен с печат, който е изчезнал, но Венцислав Манчовски, от чието име е издаден документът, не работи нито в студентската организация, нито в националната комисия ЮНЕСКО. Организаторите на концерта твърдят, че са били подведени от Венцислав Манчовски, който им е изпратил по мейла документа с фалшивия печат. От Министерството на външните работи  са отрекли  да е даван патронаж за концерта.

Айри Мурад, общински съветник от Реформаторския блок, е внесъл документите на сесията на общинския съвет, но той не се е запознал с книжата, защото не се е усъмнил след като са му казали, че има подкрепата на ЮНЕСКО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6631 |04.10.2018 Скандал! Майките напуснаха гневни срещата, инициирана от ГЕРБ . 0| 5442 |02.10.2018 МВР спря скандалната поръчка за реинженеринг на системата . 2| 3668 |27.09.2018 БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на Българска свободна телевизия . 2| 4564 |21.09.2018 Александър Симов пренесе скандалите от НС в тв студио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads