Реклама / Ads
14| 8425 |26.08.2018 НОВИНИ

Скандал! Къде са министър, шеф на АПИ, областен управител и фирмата, сложила асфалта?!

.
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков, шефа на АПИ Светослав Глосов и областният управител на София-област Илиан Тодоров отсъстват от трагедията с автобуса край Своге.
 

До този момент нито един не се е появил публично, за да поеме отговорност за трагедията край Своге, при която загинаха 16 души. В същото време  още няколко човека берат душа и са на косъм от смъртта.  Припомняме ви, че Нанков и Глосов не изпускат повод, да се сложат до Бойко Борисов,  за да прережат лично лента на някой ремонтиран пътен участък. Скъсват се и  да хвалят родните пътища.  Сега, обаче ги няма никакви.

 

По ирония на съдбата такъв новоремонтиран  път се оказа и този, на който се случи ужасяващата катастрофа с автобуса. Фрог единствен съобщи още вчера, че АПИ отдавна  е била информирана, че  новата настилката не била добра, нямала нужното сцепление и по тази причина  ставали много катастрофи. Къде са ръководните хора, за да кажат защо нищо не е направено по този въпрос? Или умуват как да излязат от ситуацията?!

 

Късно снощи шефът на МВР Валентин Радев се появи пред журналистите със заместниците на Нанков и Глосов,  и измънка, че "другите ги няма“. Къде са, така и никой нито попита, нито пък разбра. Има догадки, че може да отмарят в чужбина.

 

Странно се оказа и отсъствието на областния управител Илиан Тодоров, независимо, че трагедията се разигра точно на негова територия. Дано да не е вдигал наздравици, каквито слухове упорито вървят? Опазил ни Бог да повярваме на подобни твърдения. То вече знае ли човек....

 

Името на атакиста, обаче  се свърза напоследък със скандал, който заформи с МВР и по-специално с шефа на политическия кабинет на министъра Анжелина Тотева. Той се оплака в писмо до Радев, че Тотева давала нареждания на подчинените му около случая със избягалия, а впоследствие и убит  затворник Владимир Пелов.  

 

До този момент няма следа и от фирмата изпълнител на обекта – ДЗЗД "Трейс Своге". Две НПО-та са категорични, че настилката, която поставила въпросната фирма, не ставала и по тази причина се случила трагедията.

 

За сметка на това държавните ведомства са се юрнали да обясняват, че рейсът не минал на повторен технически преглед, опитвайки се да си измият ръцете с шофьора и собственик на фирмата-превозвач. А медиите, които са не навели на властта, го повтарят, ли повтарят. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4215 |24.08.2018 Къде ЧЕЗ спира тока? . 0| 3586 |23.08.2018 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 4278 |17.08.2018 Ето къде ЧЕЗ ще спира тока . 0| 3613 |15.08.2018 Вижте къде ще спира водата в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads