Реклама / Ads
13| 6103 |29.09.2009 НОВИНИ

Скандал: Ку Клукс Клан шества в Асеновград

.
На 12 септември в Асеновград е проведено международно Ку Клукс Клан сборище. В стряскащата сбирка на неонацистки поклонници били посветени малцина, а техен домакин се оказал общинският клуб “Библиотеката”.
 

Събитието било оповестено в сайт, в който е имало анонс за предстоящ концерт, съпътстващ сбирката. По време на концерта присъствали членове от Швейцария, които отправяли расистки призиви за саморазправа за всички раси, освен бялата. Група “Родна защита” изпълнила песни със заглавия “Жидов гроб”, “Убий евреина” и “Ген. Христо Луков”.

На сбирката сe проповядвали неонацистки внушения. А канадският музикант Рене призовал всички, независимо от коя организация, град и държава са, да се борят против враговете като едно цяло и да осигурят 14-те думи на Дейвид Лейн. Те са : Ние трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца” и за тях авторът им Лейн е осъден на 190 години затвор в Щатите за пропаганда, където умира през 2007.

Запечатани кадри от сборището потвърждават, че дансингът е бил пълен с голи до кръста мъже, периодично вдигащи дясна ръка за нацистки поздрав. Пречупен нацистки кръст пък украсявал сцената. Предвидливо обаче с черни ленти на сайта са закрити очите на участниците в него.

Сбирката далеч не е била само концерт. След изпълненията си канадецът Рене дълго говорил за “нашата борба”, пишат участниците. Заедно с това присъстващите били призовани да събират средства в помощ на “другар на всички националисти” от Бургас, който бил застрашен от затвор.

За финал организаторите благодарили през сайта на всички, дошли от цялата страна и Швейцария. Те обещали да продължат с подобни мероприятия.

В деня, когато се разбра, че е изтекла информация от сбирката и е стигнала до властите, всичко от сайта, включително и серията снимков материал от сборището, било изтрито.

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев разкзва, че е разбрал за сборището от проверка на спецслужбите, която е установила, че помещението е отдавано без договор под наем. На следите са попаднали случайно, след като се усъмнили, че някой консумира сериозно еленергия от библиотеката, а не плаща сметките за ток вече 4 години. Така открили този клуб, бивша видеотека.

По думите на Грудев някой ще трябва да отговаря как и защо е отдадена публична общинска собствeност, без решение на Обшински съвет , без наем и договор. Вече е започнала и проверка по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5546 |14.07.2009 Скандал: Сидеров поиска оставката на Първанов . 1| 4684 |09.08.2008 Клане в първия ден на Олимпиадата . 11| 5852 |26.06.2008 Пет клана клатят лодката на БСП . 0| 8578 |24.04.2007 Нямало баташко клане, жертвите - преувеличени, а Макгахан пропагандирал, пишат германец и българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads