Реклама / Ads
0| 4644 |29.12.2016 НОВИНИ

Скандал между болницата в Русе и директора на РЗОК

.
Сигнал до управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов, до министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и до Районна прокуратура-Русе са изпратили днес от УМБАЛ-Русе относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, съобщават от пресцентъра на болницата.
 

От здравното заведение поясняват, че повод за сигнала е, "че тази сутрин на територията на лечебното заведение при оказана съпротива от охраната в стационарния блок на УМБАЛ-Русе са влязли  Калоян Копчев - директор на РЗОК-Русе, заедно с екип на предаването на Нова телевизия „Господари на ефира“. По думите на директора на РЗОК-Русе целта на посещението е извършване на проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина.

 

По информация от болницата, Калоян Копчев е в законоустановен отпуск. В разпространеното до медиите съобщение от МБАЛ-Русе се посочва още: "Поведението на директора на РЗОК-Русе е било грубо, арогантно и несъответстващо на заеманата от него длъжност. Същият е бил във видимо нетрезво състояние. По този начин в лечебното заведение се създава ситуация на напрежение и са нарушени реда и дисциплината и преди всичко – спокойствието на пациентите."

 

Директорът на РЗОК Калоян Копчев коментира пред БТА, че проверката в болницата е назначена още от вчера с негова заповед. Той е потвърдил, че е в отпуск, но обяснява, че е бил с колегите си, които проверявали три отделения.

 

"Тези твърдения на болницата са абсолютно неверни. Имаше грубо и арогантно поведение от страна на служителите на УМБАЛ-Русе и на охраната, което е заснето", заявява Копчев. Той допълва, че РЗОК прави внезапни проверки - особено по време на празнични дни, дали хоспитализираните пациенти са в болницата. "Много често има случаи, когато лечебните заведения пускат болните, но ги броят само на хартия. Това е и задачата на проверката, която ще продължи и утре", казва Копчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9038 |29.12.2016 Октай пред Фрог: Бисеров става посредник между ДПС и СДС за влизане във властта . 0| 3987 |28.12.2016 Отбелязва се международния ден на киното . 0| 6416 |27.12.2016 Почина принцеса Леа от „Междузвездни войни“ . 1| 4315 |22.12.2016 Вижте скандална снимка на Ердоган с убиеца на руския посланик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads