Реклама / Ads
15| 9824 |22.07.2009 НОВИНИ

Скандал между Ст. Гамизов и Иво Прокопиев

.
Стефан Гамизов
Председателят на Гражданска Лига на България Стефан Гамизов разпространи до медиите изявление-отговор на обвинения на Иво Прокопиев. Повод за задочния скандал стана участие на Гамизов в сутрешния блок на bTV. По-късно Прокопиев ме обвини, че разпространявам слухове и невярна информация.
 

”Винаги съм казвал в частни и публични разговори ,че предателството на елитите на българската нация е в основата на страданието на България. Но днес аз се сблъсках с безпрецедентната самозабравила се наглост на един от най-видните и опасни представители на същия този елит”, се казва в изявлението на Стефан Гамизов.
„В писмо, както разбрах разпространено до медиите в България, г-н Иво Прокопиев твърди, че е станал жертва на, цитирам : разпространяването на слухове и непроверена информация.

По подразбиране човека разпространил тези слухове и непроверена информация в ефира на БТВ съм аз, Стефан Гамизов - свободен човек, вярващ в правото на свободното слово и демокрацията като висша човешка ценност.
Какво исках да кажа тази сутрин умерено, деликатно, така както го разбирам аз на бъдещият министър-председател Бойко Борисов, с идеята, че макар и като човек, чиито успех не е радост за мен, оцеляването на българската нация е преди всичко?

1. Престъпността, дефинирана като ‘’престъпност на бели якички’’, е най-тежкият бич на демокрацията, защото е неразпознаваема за повечето членове на обществото и за нейното разпознаване се изисква много познание, житейски опит и така липсващото в България минимално морално функциониране.

2. Хората които я практикуват създават сложни схеми, участват в лигитимни обществени, икономически и политически организации, позволяващи им да имат постоянни, близки и често приятелски отношения с представители на световния бизнес, политически елит и дипломатическия корпус в България.

3. Много пъти съм казвал, че България е „корупционния Клондайк на Европа”. Това е така, защото горееописаните аморални хора създават лустро на територии в България в контролирани медии, псевдо граждански и бизнес организации, по приеми и всякакви светски събития, които имат само една цел: да държат ослепени гражданите на България и съюзниците ни от ЕС и НАТО за мащаба на свирепия терор, наложен на българските граждани, наложен през неслучилия се проект за демокрация и пазарна икономика в България”, твърди лидерът на Гражданска лига за България. Той заявява още:

„И тук ще помоля г-н Иво Прокопиев да отрече следните слуховете, които в България често се оказват истина предвид малката й територия, в името на българската национална кауза:
- фирмата ‘’Булброкерс’’ е била възлова структура за препирането на финансови инструменти, дефинирани като ’’рушвети’’, придобити от приватизационни сделки по времето когато приватизацията в България е под контрола и наблюдението на г-жа Лидия Шулева.

- икономическа структура на г-н Иво Прокопиев е била възнаградена за благосклонното отношение на г-жа Лидия Шулева за поредното, така наречено ‘’писмо за подкрепа ‘’ - скрита форма на държавна гаранция в полза на проекта ‘’Марица Изток’’ 1, като за целта същата структура ще получи дългосрочен договор за изкупуване на варовик за сяроочистващите инсталации.

- също така го моля да отрече, че има специфичен, не безвъзмезден принос за ограмотяването на българския престъпен елит как парите от най-черни действия срещу обществото могат да напуснат страната и в последствие да се окажат инвестирани от повече от уважавани западни компании в бизнес в България, който е много печеливш в резултат на потиснатата конкуренция от същите тези пари.

Спирам до тук, но има още много, за което трябва да говорим като свободни граждани.
Накрая няма да пропусна да помоля западните ни съюзници, които съдействат от добронамереност или заблуда на този, по същество срамен за достойната българска нация „псевдо бизнес елит”, да престанат да го правят. Моля ви, обичайте обикновенните българи, а не тези, които говорят езика ви, обличат се като вас и убиват сънародниците си, обричайки ги на нищета.

България има право на същия стандарт на демокрация, както всяка друга държава от ЕС”, предупреждава Гамизов. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5139 |21.07.2009 Я. Стоилов: Има разлика между пълен и успешен мандат . 30| 5546 |14.07.2009 Скандал: Сидеров поиска оставката на Първанов . 6| 5007 |10.07.2009 Скандал с Ботаническата градина в Балчик . 6| 5808 |08.07.2009 Скандали за постове в Българската църква, прокуратурата пасува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads